Lätt stolt

Jag har upptäckt en sak om mig själv. Förresten två:

1) Jag har lätt att bli stolt över mig själv. Igår gjorde jag guacamole för första gången och jag blev hemskt nöjd. Kanske för att jag hade så mycket annat i (vitlök, tacosås, lime- och citronsaft) att det inte smakade så mycket avocado, som jag inte gillar. Hur som helst, jag har lätt att känna mig nöjd med mig själv.

2) Men jag har också lätt att bli missnöjd med mig själv. Har genom mina samtal med terapeuten på vårdcentralen upptäckt att jag väldigt lätt känner mig värdelös när jag tänker på vad jag inte har gjort hemma, t ex. Fast nu, efter ett antal fruktbara besök, har jag lärt mig att tänka: Jag gör så gott jag kan, när jag håller på att få ett anfall. Det har hjälpt mig att hantera att jag är sjuk bättre och jag är hemskt glad för det.

Och utan att döma mig själv -- hur knäppt är det att både ha lätt att bli stolt över sig själv och att tycka att man är värdelös? Hur som helst, nu har jag i alla fall uppmärksammat det, och ska arbeta mer på att vara stolt över mig själv. Go guacamole :)

Inga kommentarer: