Födelsedagstårta

Ikväll var vi hos Mikael och firade Johanna som fyllde 19 igår. Hon tyckte det var en förfärlig nesa att inte ha körkört än och nu är hon ju nitton, särskilt som hon har kört i flera år redan. Jag försökte lite fint påtala att det finns värre saker :) Typ att vara 38 när man får körkört. Men om jag är 39 när jag får körkort, då dör jag! (OBS! Detta är på inget sätt en drift med Johannas eventuella åldersfobi utan snarare med undertecknads totala brist på körkort.)

Johanna är i alla fall sötast i världen och tyckte om tårtan, så allt är i sin ordning. Herr älskling hade också gjort kycklingpastasallad i en sån där bautastor rostfri IKEA-skål. Och ugnsfrallor med vitlök -- mmmmmmm! Sen smakade jag på små nästan som munsbitar av brownies med chokad utanpå för första gången. Jag sa till Mikael att jag aldrig hade köpt såna för de ser så tyska ut (jag behöver väl inte förtydliga mig nu?), men de var goda. Då läser M på förpackningen. Jodå, tysk tillverkare. Man har väl varit för länge i tysktalande länder för att inte känna igen hur en tysk förpackning ser ut! Men som sagt, de var goda ändå :) (Och rösti älskar jag, fast schweiziskt räknar jag inte som tyskt å andra sidan...)

Sen spelade killarna rockband så grannen kom (och föreslog att de skulle repa i tvättstugan???) och sen lekte vi filmspel. Jag förlorade med sisådär 30 000 poäng. Tur att jag är en sån välvillig förlorare. Men jag visste att det var Linda Hamilton som spelade Skönheten i TV-serieupplagan av Skönheten och odjuret. På gränsen till pinsam kunskap...

Mera då? Mikael körde hem J&J och sen mig. Det hade varit en så trevlig kväll och jag känner mig tacksam över att få börja tillhöra familjen Olergård såhär på plastmanér. I aftonbönen bad jag att jag skulle kunna slå mig till ro och somna, men ni ser ju hur det gick. Har nog lite feber också. Men en sån här dag så rör det mig inte. Livet är skönt.

P.S. Vi har fortfarande inget bröllopsdatum. Se inlägg på Doris & Honla. Men jag upprepar, trotzdem, livet är skönt!

1 kommentar:

Rob & Ellen sa...

Vi var bjudna på lunch hos tyskar igår. Förrätt: potatissoppa (innehåll: potatisbitar, gräddfil och buljong). Till huvudrätt fick vi kokt potatis, kokta ägg och typ dilldressing. Till efterrätt öppnade tanten en sådan där typ Del Monte-konserv med päronhalvor, så fick vi alla ett par päronhalvor i spad var.

Ingen som undrar varför jag gick ner 15kg i vikt i Tyskland?