Ett steg mot döden

Mikael har ägnat tid i helgen åt att skaffa gemensamt bankkonto för honom och mkg. Det är tydligen inte vanligt längre och vi fick prata med kundtjänst tre gånger tror ajgvdet var.

Men nu har jag tillgång till hans pengar också, för de är mina. Ifall det blir kris.

Känns bra men också läskigt att behöva tänka så.

6 kommentarer:

modren sa...

Vi har alltid haft gemensamt bankkonto. Enklast så. Tror inte det är ovanligt.
modren

Anja Olergård sa...

Vi hade ju egna konton i olika banker när vi gifte oss och ingen kunde/ville byta bank. Jag hade bolånet i en bank och han hade sin firma i en annan. (Fast vi har ju haft gemensam ekonomi hela tiden ändå.) Man kan inte lägga till någon på ett befintligt konto. Det går inte att skapa ett gemensamt konto utan att få särskild hjälp av banken. Så jag tror visst det är ovanligt eftersom själva bankupplägget är ovanligt. Om de flesta hade gemensamt konto skulle det vara enkelt att skaffa sånt konto. Folk kan ju ha gemensam ekonomi fast de har personliga konton. De flesta har ju ett eget konto i många år innan de eventuellt börjar med gemensam ekonomi med någon.

Jag tyckte det kändes som förberedelser inför döden att skaffa gemensamt konto. Efter hans andra hjärtIVA-vistelse.

modren sa...

Vi går mot döden var vi går. Så är det ju. Kalla fakta. Hade Bo och Ylva och Sandra här ikväll. Vi pratade om hur spännande det ska bli att dö.
Men det är spännande att leva också, i högsta grad. Jag vill tacka livet - för stort och smått, för högt och lågt, för smällar och lyckostunder.
modren

Anja Olergård sa...

Å, goa människor! Saknar bokklubben så!!!!!

modren sa...

Sandra höll en liten "predikan" för oss om Ords 31, den driftiga hustrun, och förklarade hur den egentligen handlar om Kristi försoning. Kristus som brudgummen är ju vanligt förekommande, likaså att hans folk är bruden. Hon har läst på en massa om hebreiska också. Ambitiös till tusen.
modren

Anja Olergård sa...

Duktigt! Intressant!