Lite luddig

För flera år sen, kanske fyra, hörde jag talas om bostadsanpassning, så att funktionshindrade ska kunna bo kvar hemma. Jag trodde det var trapphissar ungefär och inget mer. Men så har jag även via en ME-kollega fått reda på att man kan få temperatursänkande solfilm på rutorna. Det ansökte jag om i en väldigt välgrundad ansökning sommaren före den där supervarma men fick avslag, på feł grunder. Att förklara felen i deras utredning tog mig ca tre år, inte bara skriva utan redigera, sätta saker i logisk följd, säga en sak per stycke, bevisa alla citat mm mm. Till slut orkade jag inte mer och skickade det till chefen. Chefen skulle ge det till handläggaren som sa att det var ett bra brev. Men innehållsrikt, så kan jag spalta upp det lite åt honom? Nej, sa jag, jag kan inte först lägga all min energi på att komma på argumenten, ska jag sen behöva spalta upp dem? Nope, men svara gärna på varje fråga i ett stycke, och så nästa. Och om det sen saknas nåt i ditt svar så kanske jag tar upp det då. Jag har ju absolut inte den här texten i huvudet, och alltså inte argumenten heller. Tycker det är lite magstarkt att man ska spalta upp brevet åt dem så de förstår. Ska jag fråga Är du inte universitetsutbildad? Men det kan hen väl bli kränkt av.

Fick också iväg ett mail i helgen till min VC. Med regionens regler och riktlinjer för vaccinering. Jag är i 2 grupper i fas 1, först för att jag har hemtjänst med omvårdnadsinslag, sen har jag hemsjukvård. Då ska vårdcentralen vaccinera i heller alternativt på mottagningen. Så det där att de hade sagt att jag får ta sprutan på nån annan vaccinationsmottagning nånstans i Stockholm köpte jag inte. Citerade regionen som säger att samma vårdgivare som gett patienten spruta 1 ska se till att pat får spruta 2. Och på regionens vaccinationshandledning står att det går hur bra som helst att vaccinera såna som jag i hemmet. Så det bad jag snällt om en tid till. 

Men då ska min sköterska sluta om nån vecka. Så hon kommer inte att styra upp det här. Eller bli ersatt i nuläget. What?? Och verksamhetschefen som jag också sände mailet till går väl knappast dit och sätter sig och planerar in tider. Så kanske blir detta inget alls. Men om det blir det, inget, så har jag foder för en hungrig elegant. Gäller bara att veta vem som är över verksamhetschefen.Jo, så between de som i sin yrkesprofession är menade att hjälpa men HELT stjälper mig, så går det bra. Svinhuvudvärk för dosökning och tre nätter med dålig sömn.

Och så vill jag ha choklad. Men jag når inte härifrån. Det sista jag gör före min död är att lägga in choklad i nattduksbordet.

Men vilka höjdarsaker att få reda på när ens mamma har legat på SöS och varit förvirrad och nästan dog, bara nästan. Och nu har superont. 😢😭💓

Själv ska jag få in en timmes material på en kvart med min goa läkare Karin imorgon. Är lite nervös. Ska be Gud hjälpa mig med klarhet, minne och slutledningsförmåga så jag klarar samtalet bra utan att missa viktiga saker och utan att krascha. Ska göra färdigt mina anteckningar nu.

7 kommentarer:

Humlan sa...

Men hjälp, det låter ju inte klokt hur de håller på och strular med vaccinet! Förstår att det känns prutt att behöva lägga, energi på sånt. Men åh nej, vad har hänt din mamma? 😱😢💜 Så oroligt det måste varit! Men det verkar som att det gick bra. Hoppas hon kryar på sig!
Jag håller tummarna för att det går bra med läkarbesöket imorgon (eller tekniskt sett är det väl idag)❤️🍀. Låter fint att du har en go läkare men 15 minuter känns orimligt kort.

Jag var på läkarbesök på min VC i fredags. Den läkaren är så okunnig och osäker att jag får eksem. "Ortostatisk intolerans blir ju värre om man ligger så mycket
Det förbättras, av att man tränar och rör på sig"🙄. Han har inte ens fått in i skallen att ME är kroniskt och obotligt i nuläget. Men jag var jättekaxig och stod på mig och hade värsta föreläsningen. Men åh vad jag saknar Sköndal...

Kram Humlan

Anja Olergård sa...

Det var inget farligt med mamma men det var en svår fallolycka. Men ingen stroke och inget med hjärtat. Men hon var förvirrad och tappade minnet, så det var lite läskigt.

Ja, VC gör mig GALEN!!!!!

Anja Olergård sa...

Bra gjort att du var cool med din läkare!

Sara sa...

Oj, fallolycka! Magdalena Ribbing comes to mind. Vi är glada att du lever, Harriet! Och hoppas på god och snar återhämtning.

Monica sa...

Skickar kramar till modren och till dig och önskar dig allt gott i denna vårdkarusell.

Humlan sa...

Oj, vad läskigt ändå! Men skönt det inte var hjärtat el nåt. Förstår att du blir utless på din VC. De verkar vara extremt jobbiga! Tack 😘💕, är mäkta, stolt över mig själv faktiskt!

Kramar🤗, och Krya-kramar till modren, från Humlan 🐝

modren sa...

Oj då, så mycket intresse och omtanke! Det var en surrealistisk upplevelse att tydligen titta upp och samarbeta men inte ha något minne av det. Det står i utskrivningspapperen att jag bl a blev hjärnröntgad, så jag får väl tro på dem, men jag minns det absolut inte. Har ett svagt minne dock av att två ambulansmän var inne i mitt sovrum. Och precis som Magdalena ramlade jag handlöst i köket och slog bakhuvudet i golvet.
Och på sjukhuset frågade de vem som var statsminister i Sverige. Inte visste jag det, jag med mitt politikintresse. Eller så förträngde jag det bara.
Huvudet är fortfarande inte helt med på noterna. Orkar mest bara ligga och blunda.
Och orkar avgjort inte med Akkas vansinnigheter.
God dag, folket. Rätt skönt att leva ändå.
modren