En rövarhistoria, fast bra

Kvinnan på bilden håller i sitt nyfödda barn. Hon är mitt över havet på väg till Hawaii, är gravid i 29:e veckan, visste inte att hon var med barn, och födde uppe i luften. Jag har redan glömt texten under men det fanns medicinsk personal på flyget, inklusive tre neonatalsköterskor. De mätte bebins puls med en Apple watch.

Alltså, jag kan fortfarande inte komma över det faktum att det finns folk som inte märker när de är med barn och föder en bebis ner i toaletten och sånt. Jag tror ju på dem, men det går emot allt jag har lärt mig om verkligheten. Mikael gillar magishower, t ex Carbonaro effect och Brynolf och Ljung, och där ser man ju på alla att de tänker Det där hände just, men det kan inte hända.

Så på bebins födelsebevis eller vad det heter, vad kommer det att stå på var hen föddes? Boeing?? UA216?

Apropå det, ser ni skyltarna? Har ni varit där? Jag har varit på London Heathrow, inte på Charles de Gaulle, Paris, men LAX (min första transatlantiska flygning? Los Angeles i alla fall), och JFK såklart i New York. 

Kunde väldigt många europeiska städers IATA-förkortningar när jag var speditör. Egentligen var det ett väldigt roligt jobb, för mig som gillar geografi, Europa, språk och kontorsarbete. På transitdokumenten man skrev som chaufförerna gav till tullen skrev vi ofta TRA, KUF, BNN, vilket förklarade vilken väg trailern skulle åka och vilka gränsövergångar den skulle passera. Travemünde, Kufstein, Brenner. Å, vad kul.

Och var försiktiga, hörni, så ni inte råkar föda barn på väg till Hawaii. Eller vilken stans som helst!

2 kommentarer:

Monica sa...

Det blir nog inte många barn födda här, särskilt inte på väg till Hawaii... Hehe.

modren sa...

Ja hjälp sicken rövarhistoria! Tänk att ha så lindriga graviditeter att man inte ens märker dem …
Jag kunde också alla flygplatsförkortningar när jag jobbade som resebyråman. Tänk att vi har en så viktig sak gemensamt!
På LAX har jag inte varit men däremot på Greyhounds busstation i Los Angeles. Och på massor av andra såna B-ställen. Det var en bröllopsresa som hette duga. Vi satt åtta nätter på bussen över hela den amerikanska kontinenten. Vi var så kära att det var enbart ett nöje. :-)
modren