Vetenskapligt experiment

Jag har sett på pinterest att om man tappar sin rouge i golvet så den går sönder kan man laga den med alkohol. Man ska samla bitarna, krosa dem och sen göra en röra av krosset och alkohol. Den röran lägger man tillbaka i dosan och så avdunstar alkoholen och då är rouget i en hel del igen.

Så kom då dagen när jag tappade mitt rouge. Make Up Store, så jag ville inte köpa ett nytt för att jag är slarvig och färgen är exakt samma som när jag får feberrosor så den vill jag behålla.

Så jag provade. Krossade bitarna med botten av nån ögonskuggeborste eller så men det var väldigt flygigt och det kom en del på kanten och utanför. Jag undrade om det verkligen skulle vara värt det.

Nu kommer mitt humanistiska sinnelag in. Vi har en stor alkogel på bänken i badrummet och det är ju mer än alkohol i den men jag tänkte att det nog går bra ändå. Det krävdes mycket mer vätska än jag trodde men till slut var det en homogen röra som jag försökte platta ut. Och så lämnade jag rougedosan i fred i skåpet. Jag sminkar mig inte ofta så det var inget problem.

Resultat. Den blev lite missfärgad i kanterna, eller för mörk. Jag tror det var de andra ingredienserna förutom alkohol som inte betedde sig som de skulle. Den ser inte heller ut som en ny rouge, och det förklarar jag med att jag inte krossade det nog mycket och att det kanske skulle varit en ännu lösare blandning. Kanske borde man lagt både rouget och alkoholen i en större skål, krossat rouget noggrannare först och sen rört ihop lite noggrannare,  samt tvättat rent den riktiga dosan innan jag hällde tillbaka rouget. Min ser ut som en grusplan istället för en stålyta.

Men hur funkar den då? Hur bra som helst! Den känns som om den inte släpper rougepartiklarna lika lätt som förr, men det är bara att trycka lite hårdare och längre med borsten så får man nog med puder. Den beter sig för övrigt precis som min gamla rouge i ansiktet och för övrigt.

Så trots att den ser rätt rälig ut så är jag ändå nöjd med experimentet för att det faktiskt funkade rätt bra! Och när jag tappar båt en annan gång vet jag att man kan spara några hundra och känna sig som en vetenskapsman.

Och hela rougen är mörkare i verkligheten. Den ser helt neonig ut på bilden, men den är som den ska i verkligheten. Ganska 80-talscerise, men det är precis den färgen min egen hud får när den rodnar. 

Men nu när jag ser på fotot ser den jätteofräsch ut. Måste se om jag kan rengöra dosan utan att komma åt det i mitten.

Inga kommentarer: