Väckte mig

Drömde en surrealistisk dröm där Ellen hade så mycket spraytan att hon blev tagen för turk. Vi åkte buss med våra respektive universitetsklasser och skulle till nåt ställe i Europa som jag glömt vilket. På vägen så stannade bussarna vid nån stor Ikeaoutlet. Jag köpte bl a en stickad tröja som revs hål i av några krokar och så var personalen inte hjälpsam. Vid nåt tillfälle insåg vi att vi varken sett mina eller hennes klasskamrater på ett tag och ute på parkeringen visade det sig mycket riktigt att bussarna åkt ifrån oss. De hade inte sagt när de skulle åka igen och de hade inte efterlyst oss i högtalarna utan bara åkt. Jag hade ME i drömmen men inte så mycket som nu, men så pass att jag var slut av ikeabesöket och inte ens kom på vad mina klasskamrater hette för att ringa dem. Ellen gjorde det mesta men hon gick omkring och jag fick hänga efter henne för att inte tappa bort henne också. Vi var tvungna att hitta ett sätt att vara i Gedser på kvällen för att ta färjan till Travemünde på samma biljett som klasserna så vi fick hänga med dem till Europa. Jag tyckte det var en sån jobbig dröm och när vi gick omkring på en stor parkering och försökte hitta skjuts med andra bussar (som ofta var fyllda till sista plats) eller någon lastbilschaufför som inte såg ut att vilja mörda oss, och förklara på tyska vad vår belägenhet var, så tyckte jag att det var så jobbigt att jag väckte mig själv. Att bara börja drömma om nåt annat kom jag inte på. Så nu har jag tagit ett par sömnpiller till och hoppas få tre eller fyra timmar till. Det där med att bli lämnad på Ikea låter inte så märkvärdigt nu, men i en dröm upplever man ju verkligen saker som om de vore sanna, så det var görjobbigt. Drömmer ofta såna där stressiga drömmar när jag är utsjasad. Jag vet inte om det stavas utschasad. Jag skriver ju ofta som en kratta här, men oftast inte för att jag inte vet hur det stavas utan för att jag inte ser (det hade telefonen ändrat till är, möjligtvis för att jag hade gjort ett skrivfel till att börja med) att telefonen har ändrat nåt, så det var intressant att inte kunna stava ett ord på svenska. 

På det där bilrenoveringsprogrammet med två brittiska killar där mekanikern är rätt snygg, säger de glosor varje gång som det pirrar lite i mig av, och inte piston och andra biltekniska ord utan avancerade normala ord. Som jag kanske inte hört nån säga på åratal. Jättehäftigt.

Härom dagen hade de nån motordel som var så snygg att allt jag kunde tänka på var att sätta en lampskärm på den. Dagen efter det såg vi ett program om hur de tillverkade en riddarrustning inklusive intrikat mönster i guld. Och då ville jag gärna ha en rustning som prydnad i lägenheten. Mikael också, men vi har inga tomma hörn här hemma så vi får väl bygga ett hus på tomten jag har sett ut för 10 år sen. Då ska det få plats en flygel i vardagsrummet också så kanske måste vi anpassa nån av de där färdiga husmodellerna eller använda arkitekt. Det låter ju inte så billigt. Men vi måste ju få plats med rustningen.

1 kommentar:

modren sa...

Din toka. Riddarrustning. Sätt ut den i Kometens igloo.
modren