Kvinnor i konsten som läser

Min bloggbild är av Carl Larsson.

Men kvinnor som läser är ett favoritmotiv i både konst och verklighet. 

6 kommentarer:

modren sa...

Vilka underbart vackra bilder som man blir glad av. Och vilka härliga inredningar.
modren - som också läst mycket i dag

Anja Olergård sa...

Vad roligt att du blev glad, mamma. Håller med om att många av inredningarna skulle kunna sparas direkt i mappen inredningar.

När Mikael skulle träna mig på att berätta nåt jobbigt häromdagen och sen byta ämne till nåt roligt, så frågade han vad jag tänker på när jag drömmer om inredning. Och han fick nog ett längre, mer forsande svar än han tänkt sig. Det blev mer en avhandling än en avledning. Men det sunka bla!

Har du inget du vill se bilder på? Nån färg eller inriktning i konsten, kanske nån konstnär, nån stilförebild, resmål, växter, punschverandor, smultron?

Har Ellen tröttnat sen jag försökte visa gröna klänningar och blogger la av och allt var borta! Jag kan börja med lila blommor, välsorterade bokhyllor?

modren sa...

Min favvo är impressionismen. Lite modernt men inte rutor i olika färger. Jag tycker visserligen mer om färger än om motiv i sig, men konst ska ha ett tydligt motiv och vara vacker! Även om rosor i ett sprucket krus ändå kan vara rosor.
modren, Fröding-nörd

Monica sa...

En sådan är jag nu. En läsande kvinna, alltså!

Anja Olergård sa...

Jag ser fram mot ditt dagliga referat! Malcolm Gladwell har jag velat läsa i tio år. Eller hur gammal han nu är. Och det är så intressant att du inte tar de bästa så att alla recensioner blir fläckfria lovsånger! Och även nån bok som du var helt uppslukad av härom dagen som jag blev jättesugen på men som inte lät som min vanliga stil, såna tips är nästan mest spännande. Å, böcker alltså! Såg Jaywalkintervjuer där personerna frågades om vilken bok de läser nu och förskräckande många svarade I don't read books. Och jo, det var ju rätt självklart med tanke på några av de andra svaren som var inklippta före den frågan. Nån blev ombedd att, om hen nu inte läste böcker, eller nån just nu, i alla fall nämna en författare. Och kom inte på nån!!!??

Om jag orkar ska jag härma dig, kanske i juli när det är tomt i kalendern så jag pallar. 📖 ❤️

Monica sa...

Åh, hoppas du orkar! Så roligt att du blir inspirerad. Det har tillfört mitt vardagsliv så mycket! Och du kanske kan ta en kvart-tjugo minuter varannan dag eller liknande? Kram!