Vilken tragik!

Expressen säger att en 80-årig man har vådaskjutit sin jaktkompis svårt i ryggen vid tvåtiden på natten när han skulle lägga tillbaka geväret i bilen efter vildsvinsjakten.

80-åringar ute på jakt? Det tycker jag låter lite ovist. Man märker kanske inte när man blir äldre men jag tycker inte 80-åringar i allmänhet ska hantera varken vapen eller bilar långt efter midnatt.

Och för det andra, är det inte så med vapen att de måste osäkras innan man skjuter med dem? Automatvapen kan man bara peppra på med, men annars är det väl ett skott i taget som gäller. Och det är väl ett väldigt nybörjarmisstag att hantera ett laddat vapen som om det vore oladdat? 

Jag blir i alla fall upprörd. Tycker inte det låter som en oskyldig olycka utan som slarv och ålderdom och dåligt omdöme i sällsynt hemsk kombination. Det är fruktansvärt tragiskt och borde aldrig ha hänt.


Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/man-skjuten-efter-jakt-nar-vapen-lades-in-i-bil-/

2 kommentarer:

modren sa...

Förfärligt för båda, och för familjerna.
Tror jag får sluta köra bil :-)
modren

Anja Olergård sa...

Jag får t o m passa mig på pensionärsmopparna! Det är livsfarligt när Mikael kollar på bilolycklor på YouTube. Då inser jag vilken kass funkismoppeförare jag är.