Tillbakablick på 2019

Dag från 2019 du alltid kommer att minnas?
När vi hälsade på några timmar gamla Emmi på sjukhuset.

Bästa köpet? 
Allt jag lät bli!

Gjorde något dig riktigt glad?
Ja, att den nya migränsprutan faktiskt tar bort 100% av allt migrän. (Att jag har kvar andra sorters huvudvärk är lite trist, men man ska inte vara sur för att man inte vann två miljoner om man vann en.)

Genomdrev du någon stor förändring?
Nej, jag genomdriver inte nåt, varken stort eller litet.

Vad skrattade du åt?
Det kommer jag verkligen inte ihåg. Men jag tror jag skrattar varje dag. Flera gånger. Ofta åt foton av barnen/barnbarnen/syskonbarnen. Och Mikael såklart.

Vad har du tittat på på tv/nätet?
INTE Downton Abbey-filmen på bio! Men snart kommer den på dvd. Folk som vet hur man gör kan nog fusktitta men sånt kan inte jag.
Sen älskade jag den brittiska serien The Bodyguard och det var inte så konstigt eftersom det var gänget bakom Line of Duty som gjort den.
Tror jag har sett en ny säsong av Line of Duty också.

Vad önskar du att du gjort mer?
Allting!!!!! Till och med städa, tvätta, slänga sopor.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Gråtit. Bekymrat mig. Varit rädd.

Största musikaliska upptäckten?
Ingen alls. Lyssnar sällan på ny musik eftersom jag har så lite ork går orken åt till gamla favoriter som jag kan ha saknat i åratal.

Den maträtt du åt oftast?
Jag har ju gott minne när det gäller mat, men jag vet inte alls vad jag ätit oftast i år. Har ingen som helst aning. Men har tyckt bäst om spaghetti och köttfärssås, lax och tacos och kyckling.

Något du önskade dig och fick?
Bada en gång i somras.

Vilka saknade du?
Familj. Barnbarn och syskonbarn. Vänner.

Var du gladare eller ledsnare jämfört med året innan?
Gladare. Jag har två anledningar, dels migränsprutorna men också den senaste sömnmedicinen. Jag får fortfarande ofta små sammanbrott men min grundnivå är lite gladare på grund av förbättring av två av de tre värsta problemen hälsomässigt.

Största misstaget?
Att jag inte stod på mig och sa Nej, jag vill inte prova tyngdtäcket en gång till och jag vill inte sluta med sömnmedicinen under tiden. Det tog så mycket tid och de negativa effekterna är inte ute ur systemet än. Så synd att så mycket energi gick åt till att återvända till normalfallet när jag hade kunnat hamna på plus eller göra nåt roligt.

Lärdom om dig själv under året?
Jag kan våga mer än jag tror, men det är inte bekvämt eller gratis och blir nödvändigtvis inte så bra bara för att jag vågade.

Finns det något som kunde gjort ditt år ännu bättre?
Bot mot ME.

Vad fick dig att må bra?
Oerhört svår fråga. Det finns faktiskt inget som får mig att må bra, men det betyder inte att jag inte har något i mitt liv som ger mig lycka. Jag har massor av glädjeämnen och hälsan är egentligen mitt enda allvarliga problem. Men helt ärligt är den ett så stort problem att även alla glädjeämnen staplade på varandra bara blir ett svajigt, halvhögt torn. Men jag väljer ju att leva, jag är tacksam för mitt liv, det positiva är ovärderligt för mig. Men för att använda en liknelse så är benet alltid brutet, det gör alltid ont att gå på. Men man kan ju skratta ändå.

Lärde du dig något nytt?
Nygammalt, kuben. Men bara första lagret. Varför trodde jag att jag skulle komma på hur man löser den nu, 40 år senare, med ME-hjärna, utan att titta på kompisar hur de gjorde.

Något du var stolt över?
Att jag börjar bestämma mig för att tycka om hur jag ser ut. Varför ska man bara få tycka att man är snygg när man är smal och ung och välmodulerad?

Din högsta önskan just nu?
Botemedel mot ME! Eller i alla fall lite förbättring. Jag har verkat hindra försämringen i år, men om jag fick tre uppetimmar per dag skulle jag vara nöjd. Då kan man göra saker, åka och handla, bada, träffa folk, gå på bio, åka på semester.

Inga kommentarer: