Dagens skratt

Det var inget bra på tv, jag brukar inte bry mig då utan läsa menyer eller kolla Pinterest eller diskutera ME-frågor, men Mikael hade jobbat vid datorn precis hela dagen och ville verkligen vila genom att kolla på nåt. Vi kollade på några Friends-bloopers och nåt annat som vi såg på så halvhjärtat att jag inte ens minns vad det var.

Då säger han: Nu får du säga vad vi ska titta på, och jag är inte så snabbtänkt och kommer inte på nåt annat att säga än Toto. Han fnissar lite och kör Africa. 

Sen ser jag det här, skrattar görhögt och ÄLSKAR min man för att han bryr sig nog mycket om mig för att kunna skämta om Mr Darcy.

P.S. Jag har äntligen förstått varför han alltid säger om Kiera Knightley att hon badar i fontänen. Nej, säger jag, det är Mr Darcy och i en sjö och i en annan version än den här. Men han ger sig inte, och nästa gång hon är på TV (det var mycket Love Actually i jul såklart) säger han det igen och jag fattar verkligen inte.

Men det visar sig att Kiera Knightley har badat i en fontän (jag svär inte på att det var en fontän, det kan vara lite Sophia Loren eller Anita Ekberg eller vem det nu var som influerar det där med fontänen) i en helt annan film som jag inte sett som heter Atonement eller Försoning.

Och apropå Atonement och försoning så kan jag ju en ganska stor mängd både engelska och svenska ord som normala människor inte har den blekaste om, och det är kyrkord. Baptism har väl de flesta hört, funeral likaså, men Atonement som betyder försoning är inte alla som vet. Men jag har ju läst kristna böcker på svenska och engelska och har snappat upp en del. Så mycket att när jag sitter och har engelskaprov (fattar ni att autocorrect hade särskrivit engelskaprov och jag höll på att inte upptäcka det! Pinsamt.) i 2:an i gymnasiet står glosan förlossning och det stod helt, helt stilla i huvudet. Till slut kom jag inte på nåt bättre än Redemption. Läraren gav mig fel, men jag inbjöd henne att slå upp ordet i lexikon:

Redemption: försoning, förlossning.

Fick rätt på det.

2 kommentarer:

modren sa...

Såg du inte den sena filmen på 8:an tror jag med mr Darcy i huvudrollen? Tror det var i fredags.
modren, oförstående inför Darcy-beundran

Anja Olergård sa...

Jag har inte fått aviserkngar om kommentarer på länge så nu minns jag inte vad det i så fall var för film.

Men du får inte uttala dig om just detta, du gillar ju inte ens Jane Austen. [HELGERÅN]