En dag i pappornas tecken

Jag var på middag hos min pappa (och mamma såklart, som väl stod för det mesta arbetet involverat i bjudandet) igår. Det var så trevligt, men jag uppförde mig som en pensionär och spillde mat på blusen, och fick ett hostanfall för jag kan inte äta och konversera på samma gång.

Vi hade inte träffat mina föräldrar på ett tag, pappa har varit hos Johan i USA och Ellen i Skåne, så det var nyheter om alla. På Facebook idag såg det ut som om Johan höll på att förlora i schack mot Bella, 8.

Men det var så trevligt att träffas och höra om folk jag älskar och inte träffar. Man ska ha sin familj nära.

Så jag förstår att min goda vän M, som inte längre har sin Far på armlängds avstånd, har det svårt just nu. Min pappa sa att han älskar mig, hennes är i himlen. Jag känner mig välsignad, men det är ingen rättvisa i saker och ting. Livet händer.

Säg till era nära att ni älskar dem. Tacka dem för det de gör för er. Gör nåt fint för dem imorgon, på kärleksdagen. Mikael ska på styrelsemöte så vi åt kinamat idag istället, samt tog en trevlig tur med bilen. Den lät så tyst och modern. Jag sitter jättebra med nacken. Vi är nöjda och tacksamma. Jag är så glad för Mikael. Han är mitt norr, mitt syd, mitt öst och väst...

Det viktiga imorgon är inte om du får blommor av nån, det är om du ger bort några. <3

4 kommentarer:

Tekla sa...

Tack snälla! Texten är min livsfilosofi! Ingenting är viktigare än de omkring oss. Jag är så lycklig för det du skrev. Det smög allt fram någon liten tår på min kind!

Anja Olergård sa...

Tack själv!!! Det är för såna ögonblick som du beskrev som jag skriver bloggen. Att människor når varandra, det är mitt opium.

Harriet Klarin sa...

Tänk, idag i butiken vände sig en dam från Polen, snygg och representativ, till mig och bad om råd om vilken tapet av tre hon skulle köpa. Hon berättade vad hon hade i rummen bredvid. För mig var valet lätt, tveklöst den dyraste :-) Hon dividerade lite men höll sen med. B la sig i diskussionen och talade om vilken sorts tapet det var, att den skulle sättas kant i kant och vilket lim som var det rätta. Hon skulle vidarebefordra infon till sin man som skulle tapetsera medan hon lagade mat. :-)
Sen stötte vi på henne vid utgångskassan igen, och hon gav mig en hjärtask med choklad och tackade för hjälpen! Jag blev helt paff.

Två skepp som möts i natten... Jag är fortfarande glad över hennes goa gest. Människor kan vara underbara.

Det är min herre och man också. Ni som känner honom vet att han inte är nån klassens clown utan mer angelägen om sin värdighet. Idag i en annan butik sålde de små drivbänkar och jag frågade om han var sugen på att driva upp nåt i år. Han svarade med stort allvar: Jag ska bara driva min fru till vansinne.

Kan nån tänka sig ett liv utan humor? Tror att Gud har massor av den varan.
modren

Monnah sa...

Allt handlar i slutändan om kärlek och relationer. Så är det bara. Och på något vis kändes hjärtedagen mer kärleksfull än någonsin i går. Tack för dina fina ord! Kram.