Vilket uppvaknande

Jag låg och sov fridfullt (eller hur jag nu sover), får plötsligt upp rejält med magsyra i munnen, och den är så stark att jag bara hostar och hostar och knappt märker det, men jo, där kissade jag på mig, och flyger upp ur sängen som skjuten ur en kanon för att inte kissa på det svindyra äkta lammskinnet. Sen behöver jag inte förklara hur jag stoppade den läckan (ej Wikileaks men påminner om den), och sen drack jag mjölk så hysteriskt att Mikael sa till mig att lugna mig tre gånger. Han säger det inte provocerande, så att man snarare får lusten att verkligen inte vara lugn, men jag var så uppe i varv av magsaften och kissandet. Då kanske jag hör honom och lugnar mig i en sekund innan jag är tillbaka, då säger han till igen (snällt <3) och då kommer jag ihåg det en liten stund till osv. Hostan blev gradvis bättre när jag drack mjölk, antagligen så allt neutraliseras och åkte ner dit där det hör hemma. Sen åt jag för säkerhets skull en macka också, och den gjorde tricket att ta med sig det sista bort. Nu smakar jag prickig korv i munnen, måhända en tvivelaktig vinnare för andedräkten men hundra gånger bättre än saltsyran.

Puh, jag är inte gjord för sånt här. Och så måste jag ta nya sömnmediciner och verkligen koncentrera mig på att vara lugn så jag kan somna om. Det brukar ta två timmar. Tänk, förr däckade jag bokstavligt på tjugo minuter och en gång gick jag inte direkt från pillret till sängen och jag blev så påverkad att jag gick rätt in i dörrkarmen. Hårt. Tänk att ha den känsligheten igen och klara sig på en eller en halv stilnoct och inget mer. Men det kan jag inte prata om för då börjar jag gråta och det räcker för en stund nu. Måste vara lugn och sitta upp i sängen och inte hitta på dumheter.

Lugn, mina magsaftspyor, lugn, mitt kiss, ni kan stanna där ni är. Lugn och fin. Och ni, vackra saltiga tårar, kom inte fram idag! Lugn, bara lugn.

5 kommentarer:

AL sa...

Jag ælskar nær någon från Lund skorrar Låugna næejr dæej.

Wait!! Jag har søkt mitt meditationsmantra længe nu. Kanske jag just fann det.

Anja Olergård sa...

Mitt är Calma, på italienska, dvs de vet inte vad de talar om.

Sara sa...

Jag får mycket värre magsyra i långa loppet av mjölk o smörgås, ja eller av allt kolhydratrikt. Mitt knep är: i med ennomeprazol på fastande mage och därefter ngt lite frukostaktigt. och kanske lite bikarbonat i ljummet vatten vid hemliga sura uppstötningar. Och pickig korv är tyvärr det värsta. Ever.

Eventuella urinfläckar neutraliseras effektivt med lite ättika. Funkar till och med på kattpiss. Fårskinn är väldigt tåliga, det är därför folk har dem i barnvagnen.

Anja Olergård sa...

Så mjölk och macka med prickig korv är värst? Vilken tur... Jag har bara märkt förr om åren att fett kan ge smärta, men numera märker jag inget av nåt. Jo, treo, men ingen mat. Men borde jag alltså ta omeprazol ensamt, före alla morgonpiller som jag tar med yoghurt och vatten? Så det verkligen blir på fastande mage? Dumt att jag inte kom på att dricka ett glas bikarbonat. Det blir ingen nästa gång, men annars ska jag tänka på det.

Sara sa...

Om du har omeprazolen och en skvätt vatten bredvid sängen så kan du ta det först och när du masat dig upp till morgonpillren så gör du som vanligt. Då har antagligen omeprazolen hunnit göra sin grej med magsyran, så om du råkar ta värktabletter utan frukost så kanske det inte gör lika ont? Inte för att du kommer att glömma det fler gånger, men ... ja.
Bara en teori, men du kan ju testa.