Så blev det

Jag var i valet och kvalet om jag skulle avboka duschen, men med tanke på att det var en vecka sen senast gjorde jag inte det. Och tur var väl det, för jag hade glömt att jag ska till Sköndal imorgon.

Och så var det ju skönt med strilande vatten på sin kropp, och rent hår, och alla dessa goda dofter från tandkräm, schampo, tvål, deo och till och med parfym. Att känna mig rätt ren, allt är relativt, utan att vara lika trött som förut när jag duschade mig själv, är en gåva. Gåva och gåva, det är ju inte gratis, men det är fantastiskt att jag kan ha nån som gör det för mig.

Och jag blev som sagt lite gladare av det. Och det behövdes, när jag insåg att huvudvärken utvecklat sig till migrän ännu en dag. Piller, som tog en halvtimme att börja verka. En halvtimme kan kännas lång när man väntar på nåt. Och jag trodde jag hade blivit bättre på tålamod.

Först skulle jag kolla på Badhotellet, men det kom inte ikväll heller, så det kanske är slut för säsongen. Älskar inte själva ploten så mycket längre, men det är ju oförargligt, plus att jag gillar danskan, naturen, kläderna och inredningarna. Tänkte då istället se på film om nåt rån, låter lagom spännande. Efter en minut hade jag dömt kvaliteten på filmen till underkänd. Ncis var på i hela 20 sekunder innan jag var trött på ljud, snabba bilder och personer jag inte känner men måste hålla reda på. Och slog över till Aktuellt. (Hjälp, jag har blivit min pappa!) Som jag såg på med nöje. Men jag är fortfarande rädd för att de där 7-8 is-terroristerna ska spränga kungen och firarna på borggården eller 100 barnfamiljer kring en valborgseld.

Jag såg också två andra program, delar av, orkar inte mycket nu. Det ena var nåt Agenda-liknande program om medborgargarden. En tjej hade blivit antastad på nyårsafton tillsammans med 32 andra kvinnor i Kalmar, och polisen hade i praktiken lagt hennes anmälan i runda arkivet, kände hon. Det fanns inga resurser, och det hade inte funnits resurser för att vandra på stan och "hålla stan säker", eller ens köra en tur i avskräckande syfte. Men, sa tjejen, så fort det började ryktas om ett mesborgargarde (högerextremistiskt och rasistiskt) med åtta personer som nattvandrare, så fanns det resurser från polisens sida. Åtta man fick åtta poliser på sig, och tjejen undrade var de hade fått de "resurserna" från. Jag stödjer ingalunda några mesborgargarden som slår på nordafrikanska pojkar i grupp som kanske eller kanske inte har antastad en blond tjej den kvällen. Eller våldtagit tjugo.

Däremot är jag väldigt för att mindre mörkrädda föreningar osv än de sk Kvinnofrid, går ute på nätterna. Egentligen borde alla föräldrar ha jour och nattvandra var femte av barnens utekvällar eller liknande,  men så länge de inte gör det, är det Civilförsvaret, Morsor på stan, ExCons osv som får göra det. Förfärligt trist att folk inte kan hantera spriten och sig själva bättre. Eller kan hantera lättklädda kvinnor som civiliserade människor. Genom att hålla för ögonen och säga, Du har nog glömt dina kläder hemma lille vän. Jag skojar bara. Sådär. Inga kläder, eller inga kläder alls, ger någon rätt att ta på nån eller värre. Jag minns en av de första gångerna jag var ute på diskotek i Göteborg, och ingen hade tagit mig på rumpan på hela kvällen, det var nästan som att bli försmådd. Men sen blev jag ju klokare.

Det andra programmet hette förmodligen Grand designs. Ett par ville bygga ett klimatneutralt hus, jättetätt och inget energispill, och solpaneler som solskydd. Huset ville de bygga i ultraminimalistisk, modern stil. De hade inga tyger i hemmet, synliga i alla fall. Det var mycket vitt och rör i taket och sånt. Jag såg inte ens handdukar i badrummet, de hade nog gömt dem. Och inga gardiner. De gillade verkligen den strama linjen. Men de hade en bäck som en vallgrav utanför sovrummet, och en knallgrön gräsbevuxen höjd framför sig, med träd och himmel i fjärran. Ja, de bodde bokstavligen i en grop, men med så mycket luft framför att huset hade massa ljusinsläpp och vacker utsikt. Gick de upp på balkongen såg de ett helt landskap med lapptäcksformade fält så långt ögat kunde nå. Och det där giftermålet mellan den förfallna stenladan, slm visserligen såg ut som en nybyggd ruin, och deras moderna, strikta, synliga rör-hus, och allt det gröna utanför fönstret, gör nåt med mig. Jag älskar när folk får idéer som är ovanliga och så gör de något av dem.

Och apropå idéer så fick jag en kjol i huvudet idag när jag surfade på pinterest. Det är inte ofta jag ser plagg jag vill sy i huvudet längre, det var en väldigt trevlig påminnelse om att jag finns kvar nånstans därinne.

Ja, ibland är det riktigt fascinerande saker på tv, ibland är det Gunilla Persson. Är det nån som vet ifall de har testat den kvinnan? Hon kan ju inte vara riktigt frisk. Eller så får man vara mer excentrisk i USA. Jag såg dessutom bara två minuter av programmet. Det är ju så mitt liv är, två-fem minuters erfarenhet, sen en rejäl åsikt på det.

2 kommentarer:

Sara sa...

Jag tycker att du är fruktansvärt begåvad som kan bilda dig uppfattningar så fort. Många väl så bildade människor tar då en evinnerlig tid på sig och kan knappt tala ur skägget ändå!

Anja Olergård sa...

Du är givetvis så begåvad själv att du kan bedöma just det. Men vissa dagar hade jag inte kunnat bestämma mig för om... Ja nu kan jag helt enkelt inte bestämma mig för vilket exempel jag ska dra.