Denna huvudvärk

Idag vaknade jag utan huvudvärk och blev glad som ett barn som ska åka till Liseberg. Jag har haft huvudvärk hela året och särskilt sen i mars, med eskalerande över helgen. Igår kopplade jag huvudvärken till mitt numera höga blodtryck. Jag minns att det var så när man först upptäckte mitt höga blodtryck, för jag pratade med neurologen om min huvudvärk och då kom han på det. Nu när huvudvärken är värre är det lättare att kategorisera den. Jag har ju migrän och spänningshuvudvärk också, och igår när en treo i princip inte hjälpte alls och jag kände mig redo att gå in i koma, och dessutom hade fått migrän, ja då var livet inte jättelyckat. Då hade jag fattat vad det var men läkartiden ligger låååångt fram i tiden. Ska jag ha det såhär i fem, sex veckor? Eller sitta på vårdcentralen från halv tio och hoppas på att få en akuttid? Om det har blivit outhärdligt? Vad är detta då? Deppdåligt, kommer inte att kunna gå hemifrån för att jag blir så trött av att ha så ont.

Jag har en hobbyläkare här hemma. Han syftade på mitt medicinskåp, som förut var en medicinhylla, men vad den fylls på! Han tänkte att om jag har haft problemet förr, har jag ingen burk kvar? Nej. Fast jag tar betablockerare, också mot blodtryck, och det har jag. Efter överläggning med min akutmedicinskt krigsutbildade privata "doktor" kollade jag doseringsanvisningarna i fass, och vanlig dos vid högt blodtryck är upp till 200 mg, och jag tar 100 mg, så det startade jag dagen med (nåja) idag. Huvudvärken hade börjat komma tillbaka, men jag låg och blundvilade inför duschen och hoppades slippa ta nån värktablett (för det höjer blodtrycket) och jag klarade mig! Sen fick jag skalpmassage under hårtvättningen och då klarade jag några timmar till, och det är först nu på kvällskvisten som det börjar kännas jobbigt igen. Men inte värre än att jag förlitar mig på en Alvedon och en Ipren.

Så igår var jag färdig för koma eller ättestupa, vilket som behagar, och idag hade jag bara medelsvår huvudvärk en del av dagen. Vilka framsteg vi gör, jag och min husläkare. Det är nog farligare att ha för högt blodtryck än att höja en medicin man redan tar till den av fass rekommenderade dosen för att slippa blodtryckssymptom i sex veckor och sen råda tillförsiktigt med läkare. Jag hoppas bara att det räcker. Mina fötter var mindre idag, skorna som var för små igår är ok idag. Så jag kan ha kissat ut en del vätska. Jag lyckas aldrig fatta hur det hänger ihop med blodtryck, men det gör det.

Så nu hoppas jag att detta håller huvudvärken borta, och hjälper blodtrycket neråt. Jag har min mätare så jag ska skriva på en lista. Ni kan nog ana att jag inte skulle vara glad åt att behöva åka till Göteborg och åka rullstol i vimlet på Liseberg, men som ett friskt barn är glad, så är jag glad. Jesus sa att vi skulle vara som barn om vi vill komma in i himmelriket. "Stark lättnad och tacksam förlust av förväntad plåga" låter inte som nåt å charma Sankte Per med, men det är dagens bästa försök. Såååååååå glad!

Kan nån vänligen hoppa lite, dansa omkring (en minut räcker) och skrika glatt men försiktigt! Tjoa kanske man säger. Skriv gärna i kommentarerna hur detta samarbete gick. Hoppas ni får låna känslan när jag får låna er kropp.

Drömt sött.

Inga kommentarer: