Soffaångest del 2

Bild oerhört professionellt tagen med min gamla telefon av en glansig tidningssida. Men det jag vill visa, precis nedanför blixtblänket, är att soffsittkuddens tyg har vridit sig! Och det ser man i ett inredningsreportage i en tidning folk betalar för. Är min dröm om raka soffpasspoaler helt OCD eller?

Mio har en del fina soffor på rea nu. Om nån av howardsofforna inte är så förfärligt svängd så är det i alla fall bra sänkning på en del av dem. Men är de så mycket bättre än Ikeas? Och är man tokig om man alls tror på det där med hållbara kuddar? Minns en kliig rödorange dux-soffa från min barndom. Tror den hade raka sittkuddar länge. Men den kliade, så vem kunde sitta längre perioder i den? Är en soffa bara fin så länge ingen har suttit i den?!

3 kommentarer:

AL sa...

Ja. Undantaget r hårda lädersoffan.
Hur du ska kombinera drömmen om sammetssoffa eller howard med tanken om att främsta funktion som viloplats för oduschad soffägare följer jag med spänning. Speciellt om du förväntar dig att den ska se ut som innan du la dig i den också när du klivit upp, med raka passpoaler och allt. Hittar du en som klarar det uppdraget finns det hopp om att den också överlever i en barnfamilj!!!!

Anja Olergård sa...

Jag har sett en sån där ikeahoward hos en barnfamilj. Inga raka passpoaler om man säger så. Jag kämpar mot väderkvarnar.

AL sa...

Förresten, jag undrar plötsligt om mina föräldrar ärvde kli-soffan av dina? För min barndoms soffa från göteborgstiden var orange och rak. Ska komma ihåg att fråga någon av mödrarna.