En människa? Eller några tomtenissar till hjälp också?

Jag läste precis om en übermensch på instagram som sovit två timmar inatt för att de tre barnen var vakna, och idag städar hon, klär granen, och lagar finmiddag till gäster. Seriöst? Är det så folks liv är? Eller är jag bara avundsjuk på energin och inser inte hur folk "ljuger" på IG?

3 kommentarer:

Sara sa...

Klart hon skryter, men friska har också bättre energireserver. Klart att även de blir påverkade av att inte ha sovit, jag såg nånstans att sömnbrist var att jämställa med onykterhet i trafiken. Och det är det ju ingen som skryter med, hoppas jag. Fast hon hade väl aldrig skrivit det om hon inte tyckte att hon var märkvärdigt bra själv, så hon var nog lite groggy ...

Monnah sa...

Sanningen kanske är lite IG-modifierad?

Harriet Klarin sa...

Det finns alla variabler av energi. En del sover 3-4 timmar per natt i åratal eller alltid, och klarar sig. Tänk vad de måste få gjort. Martha Stewart hör tydligen till dem, och Jamie Oliver har gjort det i många år för att han inte hunnit sova mer.
Och så finns det "normalmänniskor" som behöver ca 7 tim sömn och orkar använda resten av dygnet till förhoppningsvis viktiga saker. Och så finns det vi som aldrig känner oss utsövda trots att vi inte har me utan bara sömnstörningar. Jag har haft svårt att somna och sova i 45 år, ungefär lika länge som jag haft kroniska ryggsmärtor. Man är inget geni om man misstänker att det hör ihop. Utan sömnmediciner stannar världen.
Och så finns det me-folket. Behöver jag säga mer?
Men som sagts så många gånger att det måste vara en sanning: Vi väljer inte våra kort i livet utan får spela så gott vi kan med dem vi fått.
modren med en fäbless för kortspel