3. Julkalender

Att skippa tv, telefon eller dator var svårare än jag trodde. Jag hade ärenden på datorn, det ena har jag skjutit på för länge redan, och det andra har jag bara nån dag eller två på mig. Om jag orkar, måste jag göra dem. Och vad ska jag göra utan telefonen/plattan alla de många timmar jag måste ligga i sängen? Jag kanske kan läsa tidningar, bläddra i fina böcker, kanske läsa nån kort text. Bara kolla så inte nån vill säga nåt till mig. Inte för att jag är så viktig, men om mamma undrar hur det är och jag inte svarar förrän på två dar så kanske hon blir orolig.

Så då återstår teven. Men ofta när Mikael kommer hem ser vi på tv ihop. Skrattar åt Modern family, roas av QI, tävlar i Vem vet mest. Eller så är det nåt värdelöst på alla kanaler och vi tittar på Castle som det minst onda, jag håller kanske honom i handen en stund innan han somnar framför tv:n. Ja, det är ju inte så varje dag, men om han kommer hem vid nio så blir det inte något avancerat socialt umgänge precis. Och jag vill inte undvika teven om han vill sitta där och wind down med middagen.

Så jag bestämde mig för ett mellanting på alla tre. De där ärendet gör jag på plattan i sängen, struntar i datorn idag. Och jag ser på tv när Mikael gör det. Men försöker att inte varken surfa eller se på tv. Men ingen extremteknikfasta. Jag ska ändå göra mitt kalenderinlägg här. Inte helt försvinna från jordens yta. Bara se till att välja människor istället för maskiner.

Vad kan jag säga, man borde nog ha maxtider för surf osv så man inte blir asocial och beroende.

___________

Dag 3. Vad är det mest minnesvärda din mamma gjort för dig? Skriv ett kort för hand och berätta, posta det.

3 kommentarer:

Sara sa...

Men datorn är ju vår sociala kanal, att ha surffasta innebär ju inte riktigt samma sak som dem som är ute bland folk hela dagarna men skärmar av med telefonen.

Minnesvärda saker min mamma har gjort? Bra sak att fundera på, för skam till sägandes krävdes det rejäl eftertanke till de minnen som borde legat närmast. Och då är det ändå hon som är den dementa av oss!
Hur som helst så fick det mig att fundera på vad som är minnesvärt. Vardagligheter, semestrar, tillkortakommanden och sånt som inte sticker ut alls, men som kanske påverkar desto mer i längden.

Monnah sa...

Jag telefonfastade ofrivilligt i flera veckor för ett tag sedan mellan två telefoner. Det var skönt. Det skulle vara klurigt att klara det dagliga livet utan dator för min del, men telefonen klarar jag mig utan. Synd att folk ska nås på något vis... Vi har ju inte ens en fast telefon här hemma!

Monnah sa...

Jag ska förresten skicka ett sådant där kort till mamma. Tack för tipset! Gjorde detsamma till alla mina fastrar, farbröder, mostrar och morbröder för något eller några år sedan. Det var så hjärtevärmande att få tillbaka helt oväntade och fantastiska svar!