Julkalender

För er inbitna fans (förlåt, jag kunde bara inte motstå lockelsen att beskriva mig själv som en som har fans, muahaha!) så har jag tänkt ha en julkalender här på bloggen. Det blir lite av en utmaning att skriva ett inlägg varje dag, men jag hoppas att jag ska klara det. Jag har förberett teman. Och ibland kan man kanske vara kort och koncis istället för ähum, mång- och långordig. Ni vinner inga grejer, för jag är min enda sponsor. Men det ni kan vinna är möjligtvis insikt, kärlek och medmänsklighet. Min julkalender handlar nämligen om personliga utmaningar och att tänka mer på jesusbarnet än på pepparkaksgubbarna. Inget fel i alla hedniska traditioner, dem stöttar jag helhjärtat. Men det kan vara trevligt med nåt som inte skvalpar över av kommersialisering, spenderbyxor och julstress. Världen behöver mera  julefrid, i ordets precis varenda bemärkelse.

Jag gör ingen hemlighet av att jag tycker om Jesus, särskilt på jul!, men jag vill inte trycka ner religion i nåns hals, så det här får ni som är religiöst lättskrämda ta som en varning om framtida kristet innehåll på bloggen. Men så farligt lär det inte bli, jag är inte så salvelsefull. Eller så kan ni ersätta "Jesusbarnet" med "Tomten", så passar det även medelsvensson.

Jag har tänkt att göra så att jag skriver ett inlägg varje dag, dels där jag berättar hur dagens uppgift har gått för mig, och sen skriver jag vad morgondagens uppgift är. Jag ska få till detta varje natt, så att man kan läsa dagens uppgift innan man startar sin dag. Om man vill alltså.

Jag tänkte börja med att berätta om vad som hände för sisådär en timme sen. Mitt kusinbarn, som har hand om kyrkans stooooora julkonsert nu i helgen (jag tänkte skriva en riktig inbjudan, men jag har inte tiderna i huvudet, så det blir imorgon när jag orkat gå upp), bad mig översätta en video till konserten. Den är alldeles ny och har bara engelsk röst, så hon tänkte att nån skulle läsa på svenska vad den handlar om. Egentligen gör jag inte sånt. Jag har tänkt mig att försöka gå på konserten, och då behöver jag vila hela veckan, särskilt med tanke på att jag idag snodde flera dagars energi när jag torkade bort fiskgratäng från golvet och blev som gelé. Men bara för att det är mitt kusinbarn som frågade, och bara för att jag misstänkte att videon inte skulle vara lång, och för att jag minns hur det är att hålla på med musik och ordna konserter, så sa jag ja till Amanda. Jag kan ligga i sängen och skriva för hand, eller på telefonen. För vad är det för sorts jul, att börja december med att säga nej när nån ber en om en tjänst som man kan göra? Jag får inte bli så van vid att göra mindre, färre, långsammare, att jag blir egocentrerad och självisk och gör allt jag gör för mig. Jag behöver också glömma mig själv i december och försöka likna Jesus. Han levde sitt liv för andra. Jag kan gott översätta en tvåminuters film.

Jag är ju ingen Moder Teresa precis, men det är väl därför jag verkligen behöver jul. För att bli påmind om att glömma bort mig själv.

Du kanske redan är van vid det. Nu eller om 24 dagar.

God jul! Nu börjar det!

9 kommentarer:

AL sa...

Imponerad över ambitionen!

Anja Olergård sa...

Lätt å säga nu. Vi får se om jag har nån ambition kvar den 23! Men jag ska verkligen försöka! Känner att det här är bra för mig.

modren sa...

Underbar målning!
modren

Anonym sa...

Hej Anja! Du ska bara veta hur mycket jag njuter av att läsa din blogg, du är så himla rolig. Tar tacksamt emot ett inlägg om dagen. Du är härlig, bara så du vet. Kram Lena, ett av dina stora fan.

Anja Olergård sa...

På med glajerna, farmor, det är ett foto! :) Gå in på ldq.orgv älj under Inspiring messages Bible videos. Längst ner på den sidan klickar man på view image collection. Så öppnas en annan sida. Så måste jag i a f ändra från ASL/Amerikan Signal Language till engelska men då kommer det massa underbara stillbilder från bibelvideorna. Uuuuuunderbara bilder. Njut!

Anja Olergård sa...

Lds.org. Nej men hjälp vad telefonen bara ändrar allt! Grr!

Anja Olergård sa...

DU KAN INTE ANA HUR GLAD JAG BLEV för den kommentaren. Blev lite blöt i ögat faktiskt. Din medmänsklig godhet sprang just i taket :) God jul och kram och TACK!

Anja Olergård sa...

DU KAN INTE ANA HUR GLAD JAG BLEV för den kommentaren. Blev lite blöt i ögat faktiskt. Din medmänsklig godhet sprang just i taket :) God jul och kram och TACK!

Anja Olergård sa...

Lds.org. Nej men hjälp vad telefonen bara ändrar allt! Grr!