Vad är sant?

Vad är sant? Filosofer och andra -sofer har nog svar i stil med allt, inget, vad du vill, och det Allah/Gud/Jahve säger.
Jag tänkte lite på vad som är sant för mig. Det är:
Det är förfärligt trist att vi måste äta varje dag. Jag skulle gärna äta mackor en gång om dan och sen inget mer förrän på helgen, när jag kan tänka mig att nöjesäta, eller kanske smakäta. Hundens bruna torra lortar ser inte goda ut, men på ett sätt vore det skönt att slippa tänka på det dag in och dag ut. Om man bara behövde pinnar sin middag och så var det färdigt.
Vissa skådisar är för unga. Man tar dem inte på allvar. Har de ens fått betyg nån gång? Har nån gått dem emot, har de fått spö i bambakön, fick de nej av tjejen de ville gå på prom med? Samma sak med tjejerna, de ser mer ut som barnvakter. Inte som att de tjänar miljoner. Förutom skådisar, sportfolk och företagsledare så anses inte normalt folks talanger och gåvor vara värda flera miljoner. Inte ens Knugen är värd tio miljoner i lön. Han skulle på sin höjd få traktamente och ett expenses paid account så de har råd att bjuda stadsöverhuvuden på middag. Men är allt de gör i kungahuset att förstärka nåt svenskt, eller plussar på sverigekontot hos andra länder och turister, då är det rätt mycket svinn. Not much bang for your buck.
För det tredje hade jag ingen aning om till vilken grad vår kropp påverkar vårt psyke, vårt välmående. Och hur ett uppgivet sinne oftast inte sitter i en pigg kropp, så det går åt båda hållen. Jag är livrädd för ldn. Igår eller i förrgår hade jag en jättebra dag och orkade det jag måste, som borsta tänderna, bre mackor, skriva lite på datorn. Men idag är energinivån nere på fantastiska 0,001 igen. Det krävs 0,5 för att gå till badrummet. Typ. Vilket innebär att man per automatik hamnar på minus och mår dåligt ett par dar. Men om att må fysiskt dåligt kostar 4,75 och du bara hade en dos på 0,001, plus toan om -0,5, plus att du mår dåligt mentalt. (-7,75) för att du är så sjuk så länge och du har inget liv och allt det där, då blir det ännu mera minus. Jag måste reda ut det här med nån som kan pacing, för jag tror jag lånar hela tiden och att det är därför det går bakåt, men ldn MÅSTE funka för det var så underbart att vakna glad (mitt normala som jag inte känt på flera år) och orka skala två potäter. Måååååååste funka. Jag vill inte vara den 25% det inte hjälper på. Det är dagens allvarligaste sanning!

1 kommentar:

Monnah sa...

Hoppet är inte ute än!