Hårt arbete

Det där med att vara fotomodell, det är hårt arbete ska ni veta. Förutom att jag var lite av ett nervvrak igår när fotografen hade gått, så orkade jag inte varken laga middag eller baka en kaka efter Den Stora Ansträngningen. Det är jobbigt att le och visa fram rätt kroppsdelar och hålla tillbaka andra (och samtidigt kolla så inte den alltför nyfikna bysten tittar fram).

Dessutom har man hårt arbete framför sig på kvällen. Att tvätta bort allt det där sminket är inte lättvindigt gjort. Det tog flera bomullsrundlar att få bort mascaran, och hela ansiktet var fullt av foundation. Så jag tvättade på längden och tvären och skrubbade också med Oriflames rosa Comfort Hydrating Scrub. Och så på med Apotekets Decubal efter det. Och trots att jag åt TVÅ risifrutti igår (jag är lite överkänslig mot ris och åt dem som belöning under dagen för att jag varit så duktig på fotograferingen) så är jag riktigt mjuk i ansiktet idag. Det där med daily facial regime är väl en bra idé. Som jag brukar vara för lat för. Om jag inte sminkar mig (vilket jag aldrig gör när jag bara är hemma) gör jag inte så mycket förutom att smörja in ibland.

Men nu kan ni ju få det från nån insatt, att dels är fotomodellande hårt arbete, och dels blir man faktiskt lite snyggare i ansiktet om man tar hand om sig. Måste kanske gå och se till att Mikael klappar mig på kinderna innan jag förfaller igen.

Eller så ska jag motverka förfallet. Vi får se.

Inga kommentarer: