Nu väntar vi på den tredje

Mikael och jag råkar ha haft med oss likadana lampor från Ikea till "boet". Great minds think alike osv. Den dubbla hängande lampan i köket var hans, och jag hade en likadan, fast med en, i hallen och en likadan fast en uplight i vardagsrummet. De finns inte på Ikea längre så jag vet inte vad de heter.

För ett tag sen dog ena glödlampan i köket (en sån där ny variant som är så dyr i inköp och som ska hålla i tio år) och jag blev sur; sämsta 75:- vi spenderat de senaste månaderna. Satte i en ny. Sen gick den andra sönder, och sen visade det sig att det var lampan som var sönder. Vad man än sätter för lampa i kupan närmast fönstret så lyser den inte. Irriterande.

Igår dog så glödlampan i uplighten. Idag släpade jag fram glödlampeförrådet och bytte. Nothing. När Mikael kom hem lyfte han lampan till ett annat uttag, jag satte i sladden (sladden och uttaget hade jag redan kollat i första uttaget, FYI), bytte glödlampa igen, men inget fungerade. Lampan är nog död.

Nu väntar vi väl alltså på att hallampan ska dö. Tre av tre.

When it rains, it pours. No freaking pun intended! (Det ska visst regna i två veckor till, förkunnade förresten mitt eget solsken Mikael.)


P.S. Försökte komma på när jag köpte uplighten, och jag tror den är sen ca 2001. Inte illa att få ut tio år av en Ikealampa för typ trehundra spänn.

Inga kommentarer: