Köpt saker

När jag hade varit hos neurologen härom dagen drabbades jag som vanligt av ett allvarligt svårt fall av köplusta. Mikael släppte av mig på Port 73 medan han tvättade bilen. Konstigt nog sa jag förut att Port 73 var värdelöst och att jag aldrig tänkte handla där mer. Men nu gillar jag det, mest för att Deichmann finns där och har skor i storlek 42.

Egentligen borde man inte köpa tyska skor. De är kända för att vara fotriktiga och fula. Men jag har köpt ett par skor där förut, svarta läderballerina för 249:- tror jag det var, som sitter som tofflor och som jag är jättenöjd med. Så nu köpte jag fler par skor. Jag har försökt att köpa på eBay, men det där med att inte prova duger aldrig. Alla mina högklackade skor från eBay sitter som gjutna (och dem måste jag sälja av nu för jag får för ont i benen av att ha klackar) men ballerinamodellerna har varit svårare att få till rätt. Så då är det värt priset av två par eBay-skor att få ett par som jag inte måste sälja vidare utan som passar.

Köpte tre par ballerinor. Ett par för 124:- (halva priset), och så fick jag ett av de andra paren för halva priset eftersom jag köpte två par, så det blev 124:- för dem också, och så ett par för 229:-. Fantastiska priser. Ett par röda, ett par fuchsia/magenta, och ett par beige/grå. Är väldigt nöjd. En kvinna kanske inte behöver ett par skor i varje färg, men mina röda lackballerinor sjunger på sista versen efter flera somrar, och ersätta skor man redan har som man har använt slut på, det får man väl?



Och så ska jag bara göra en eller två saker jag har på att göra listan som är före "sälja grejer på tradera". Hoppas inte det hoppar fram nåt. Jo, det kommer ju att bli midsommar. Det har jag egentligen inte tid med. Det kommer att "ta" en halv/en vecka att fira midsommar i några timmar. Grr. Är det 15 grader varmt ute då så tänker jag nog strunta i hela grejen. Vill inte sitta och frysa medan Mikael grillar saker vi får äta på vingliga papperstallrikar. Och jag vaknar aldrig så tidigt att vi får se några barn hoppa grodor, om det nu är något nöje såvida det inte är besläktade barn. Konstigt, jag har inte gillat midsommar på länge, länge. Helgerån att säga så, jag vet.

Jag köpte också ett par svarta byxor. Det var på tiden. De svarta jag har nu håller på att gå i bitar i midjan. Skulle sy igen det trasiga när symaskinen var framme, men jag har fått en sak som har knött sig emellan på att göra-listan, och då var det skönt att få ett par helt nya byxor istället. De var nog långa, och det är inte lätt ska ni veta! Behövde bara prova fyra par byxor innan jag hittade dessa, som var perfekta. Och tid och ansträngningar är lika mycket värt som pengar. Att köpa ett par byxor som inte ens är på rea, i första affären man är inne i, det har inte hänt på tio år eller så. Men byxor kan jag inte köpa på eBay, för de har för korta ben i England. De är inte vikingar och det märks. Behöver bara ett par nya jeans också, men det väntar jag lite med. Jeans för plustjejer sitter sällan som man vill, så jag är inte så sugen att prova i alla fall. Ska sälja mina favoritsmaljeans från MQ som jag bara hann använda ett par gånger före viktuppgången. Men hjälp, de satt som gjutna, och gjorde precis rätt sak på rätt ställe.

Köpte också ett armband med stora svarta fyrkanter och ett halsband med turkosa pärlor. Det hade jag tänkt att pimpa upp lite, vika dubbelt, fästa en brosch på, och/eller en blomma, och sen knyta med sidenband eller möjligtvis organza. Om jag är en riktigt duktig flicka tar jag före- och efterbild åt er! Smyckena var givetvis på rea.

Det viktiga är att man tycker om sakerna man köper, inte att de är billiga. En ful grej på rea är ju liksom inte nån addition. Men jag är lite fyndtokig. Som sjukpensionär har jag ju dessutom haft mer eller mindre ont om pengar i många år, så jag har blivit rätt bra på att köpa billigt.

Ska bara komma på hur jag ska göra rent mina vita sidenskor. De har använts rätt flitigt både förra sommaren och ett par gånger nu i år, så de börjar show signs of wear. Dem köpte jag för 30:- på tradera. Då var de använda bara en gång och de satt som gjutna på mig. Jag tog på mig dem på mitt bröllop, efter att vi hade fotats (så klackarna skulle göra klänningen så lång som det var meningen), men sen var det superskönt att ha platta skor resten av dagen. Vet ni hur man tvättar sidenskor? Eller om det är satinskor? Tvål? Diskmedel? Såpa? Babyservetter?

Trots att jag äääääääääääälskar klackar och har gjort så sen jag var tonåring, så börjar mina klackdagar vara räknade. Men man kan drömma. Just nu ville jag gärna ha ett par tvåfärgade skor, som dessa från Zara eller dessa från La Redoute.

Önskade också att jag kunde glassa omkring i ett par höga denimsandaler, dessa är från Tommy Hilfiger på La Redoute. Har för mig att jag sett liknande på h&m, men nu hittar jag dem inte.

Nä, nu har jag suttit för länge. Njut av era klackar, medan tid är!





Inga kommentarer: