Höstens fotmode

Expressen har tre bildspecial med höstens fotmode:

14 boots (varav jag gillar dessa två, och helst i svart)
Chelseaboot, Vagabond, 1000:-

Jodhpurs i skinn, Mexx, 1299:-13 stövlar (varav jag gillar dessa tre. Som väl är behöver jag inga stövlar. Fyndade Ecco-stövlar förra vintern i strl 42, och har sålt mina gamla för små 41:or. Nöjer mig med ett par svarta. Det är kul att kunna variera med bruna och konjak, men lite lyxigt.)
Skinnstövel med spännen, Din sko, 999:-

Lackad skinnstövel från Clarks, 1799:-

Skinnstövel med nedvikbar kant, Rizzo, 2395:-


13 stövletter (varav jag är för tantig och bekväm för att direkt vilja ha några, men de här var nog coolast)
Skinnstövletter med träklack, Billi Bi, 1699:-


Ett par lågklackade ankelstövlar behöver jag verkligen. (De översta från Vagabond, fast i svart, skulle vara perfekta.) De jag har använt de senaste höstarna/vårarna är från USA. Tror inte jag varit där på sex år. Så de är välanvända! Och tygfodret i vänstra hälen har gått sönder, så skon vill inte riktigt följa med när man drar på sig den. Men de är några av de skönaste skor jag nånsin har haft -- lite fyrkantiga i tån så inget klämmer, mjukt skinn som inte ens gav lite skoskav när de var splitter nya, lagom rejäl klack som ändå ser nätt men inte fjösig ut.

Men det är väl snart vinter ändå, så snöskorna får åka på. Jag går ut så sällan, så det känns som slöseri att köpa skor. Skor köper man av utseendeskäl, inte av behov. Behov är tråkigt, fåfänga är kul.

Skön fothöst, folk!

1 kommentar:

Karolina sa...

De översta från Vagabond var jag själv så sugen på. Men sen slutade det i ett par andra med mer klack, det var det jag behövde.