Flytta sin stuga?

Igår eller nån dag läste jag om hur folk ibland kan få tag på en stuga gratis, till exempel på Blocket. Det kan vara till exempel om nån har köpt en tomt och det står en liten gammal torpstuga där, men man vill hellre bygga nytt. Då kan man få stugan gratis, bara man forslar bort den.

Ni anar säkert vart jag är på väg.

Toarpsdals Missionshus i Dalsjöfors (somliga tycker numera denna "förort" till Borås är rätt gudsförgäten, förlåt att jag har blivit en sån nollråtta!) är till salu. Jag bestämde mig för att köpa det när jag såg dressingroomet med svart medaljongaktig tapet och en Barcelonafåtölj.


Och grejen är att det kostar 1-2 miljoner mindre än vad det hade gjort om det hade legat här (utropas nu för det facila priset på 2,7 miljoner). Så även om det kostar mig 100 000 att flytta huset, så ligger jag på minst en miljon plus. Matte är min starka sida, så trust me.

Känner ni nån som kan lyfta upp ett hus på 196 kvm på en lastbil och köra hit det?


O nej, där var en pool också. Nu är det kört. Känner ni nån eller?


Glo ni på fler bilder här (Skandiamäklarna) eller här (reportage från Sköna hem). Det är ju nästan så man vill flytta till Borås! Jag har inte pratat med Mikael om det än, men han brukar vara medgörlig. Fast förresten flyttar vi nog hellre hit huset. Han har ju familj här, och jag med för den delen.

Ja men då så -- avgjort!

Inga kommentarer: