Senaste boken

Jag har en meter pocketböcker inne i en garderob. Det är, antar jag för jag minns inte, böcker jag samlat på mig men inte hunnit läsa. På boken jag ska börja på nu finns en prislapp på 2:-. Så då förstår ni att man måste köpa den.

Den jag precis läste färdigt och tänkte skriva om här är Flykten av David Baldacci. (Kostar 39:- på Bokus.) Jag kan aldrig minnas uttalsreglerna för mer än ci (tji). cci tror jag också blir tji och cchi ki. Så jag tror han heter David Baldatji. Jag har en dragning åt lätt senilitet, och visste från ganska tidiga sidor i boken att jag antingen redan läst den eller sett den som film. Men eftersom jag inte mindes något, förutom at tjag kände igen vissa namn, så läste jag den glatt igen. En deckare/thriller är ju min favvo! Fly verkligheten, leva med kontrollerad spänning, det är en härlig utflykt.

Hur som helst, jag kan nog rekommendera boken om man gillar spänning.

Nästa bok jag ska läsa är 2-kronorsboken Vindarnas ö av Elisabet Nemert. Utspelar sig visst på Kreta för 3500 år sedan. Vi får väl se!

Men nu är frukosten long overdue.

3 kommentarer:

Helena sa...

HA! Jag håller på att läsa VIndarnas Ö right this very moment! Vad är oddsen för det??

Anja Olergård sa...

Ja, vad är oddsen för det!!!! Men när boken kostade 2 spänn på ICA Maxi kanske oddsen ökar :)

Helena sa...

Men jag kan säga att min inte kostade två spänn! Kanske mer 60 eller så på rean. Men jag gillar hennes böcker (eh, har faktiskt bara läst en förut; Betlehems stjärna, eller nåt). Så många klokskaper. Jovisst, lite väl helylle ibland, men det är rätt skönt att läsa såna böcker ibland. (Sen verkar ju kretanerna (heter Kretas invånare så??) inte ha samma syn på avhållsamhet som vi. Det sköna är att man slipper detaljerna i hennes böcker. SÅnt gillar vi!)