Smart knep

Min kompis Humlan som ni känner från kommentarsfältet kom med ett sånt bra tips härom dagen om att somna. Man skulle tänka att man inte ska somna. Det är ju typ det jag gör jämt och inte funkar det särskilt bra. Men jag läste hela artikeln och tror jag fattar nu.

Man ska säga sådär till sig själv som en del gör med barn: Du får absolut inte äta några grönsaker. Dvs man ska säga till sig själv att vad som än händer så får man absolut inte somna, man får inte ens blunda. Typ så.

Och vips så vill man absolut somna! Ens egna usla ångestsömn är plötsligt ett fantastiskt alternativ som man är jätteglad att man har.

Konstigt hur en liten förändring av tanken kan åstadkomma nåt sånt.

Jag har inte haft sömnångest på länge så jag har inte haft chans att prova knepet än. Men jag tror absolut det funkar, det kändes som det bara av att jag läste artikeln. Jag tog två Stilnoct på hotellet första och andra natten och första natten hemma också och det verkade vara nog för sen har jag sovit som vanligt även om jag fortfarande mår sämre än vanligt på dagarna. Så ingen sömnångest här. 

Idag fick jag feber och jag tror det var för att jag satt upp och åt i torsdags. Men det var väldigt försiktig feber och den höll bara i sig två timmar. Och idag har jag varit på dåligt humör men har klarat mig utan Treo. Och på måndag får jag ta migränspruta.

Så allt är under kontroll. Allt utom mina vårdgivare, men det vore väl för mycket begärt.

2 kommentarer:

modren sa...

Du läste väl mejlet om Bragée?

Anja Olergård sa...

Japp. Bragée själv läste ju ett annat mail där jag klagade och han sa att verksamhetschefen skulle titta på det men det blev inget med det. Det jag klagar på är ju inga misstag utan hur deras verksamhet normalt fungerar. Så det är svårt att få gehör.