Där sprack logiken

En överentusiastisk amerikansk tjej som heter Shea Whitney gör videor om hur man blir snyggare, typ vilka kläder som är omoderna osv. Hon gick nu igenom tio skönhetsprodukter som man ska undvika, där en var deodorant med aluminium och vad man kan använda istället. Det vet jag ju lär ska vara farligt. Men jag vet inte om det är sant eller att det faktiskt är så små mängder och som inte ackumuleras i kroppen som folk säger.

Vid ett tillfälle sa hon att vad det nu var kunde innehålla kamfer, och menade att det ju är så dåligt. 

Jag var faktiskt tvungen att googla på kamfer, för i mitt sinne så är det typ gammaldags liniment. "Kamfer och lavendel", sjunger Kristina från Duvemåla, "det luktar hemma". Men kamfer är förbjudet i USA. Numera finns det främst i typ tigerbalsam. Så nej, det var inte så farligt som hon trodde. Men man kan döda nån med 4g. 4g Alvedon kan man äta per dygn. Så ok, det är väl inte nyttigt.

Men sen kom det fullständigt dödande slaget.

Hon sa nämligen att våra naglar inte alls är döda utan de lever. "Det är därför det gör så ont när man river sig i naveln."

FAKTA! Naglarna går utmärkt att klippa och det skadar ingen känsel och folk hsr klippt naglarna i tusentals år. Nej, det gör inte ont att klippa av naglarna. De lever inte.

Och vad som gör ont om man river i en nagel är inte att nageln går av, i och med att huden som nageln sitter ihop med har känsel och lever. Innanför den där vita kanten på naglarna sitter ju nageln ihop med huden och river man in dit är det huden som gör ont. 

Detta låter fullkomligt självklart för mig. Så självklart att jag undrar om jag har lika mycket fel som hon?

Nej, läs själva på Wikipedia. Naglar är döda celler.


Det här är dock ett väldigt levande uttryck för mig. Önskar verkligen jag hade kapacitet att måla naglarna. Just denna är Bahama Mama från Essie. En absolut favorit färg. Men den är lite tunn och behöver målas flera gånger, sånt har jag inte tålamod för. Orkar inte sitta upp för att ett lager ska torka. Men man kan beundra det ändå!

1 kommentar:

modren sa...

Vilken vacker bild! Men jag tycker nog att nagelmålning är något av förspilld kvinnokraft. Och hur kan man ha en ring på fingrets mellanled??
modren