Finn fem fel!

Det här är från menyn på min favoritrestaurang här i Vh. Och ja, det är en restaurang, ingen förortssylta. Den ser ut som en sylta men serverar mat som passar till stärkta servetter.

Men stavningen är visst inte huvudsaken.

Hur många fel hittar ni?

Rätt svar, eller nej, vad jag hittade och det behöver ju absolut inte vara rätt, följer nedan.


Jag fick det till 14 anomalier. Hittade ni fler?

Och visst blir man sugen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha - den som skrivit verkar ha smakat på sitt eget kokapulver? Eller fått för mycket rum? Dock mest troligt att personen i fråga inte har svenska som modersmål... Och ja, jag blir sugen! Ger inte mycket för lösgodis och läsk, men en riktigt bra efterrätt däremot :-)
//Sofie

modren sa...

Jag såg bara 9 när jag läste slarvigt. Summerbär låter gott. Vad jag inte förstår är varför icke-modersmålare aldrig ber infödda att rätta. Privata säljannonser får man ofta rådbråka hjärncellerna för att förstå.
Man jag kan inte hantera verktyg å andra sidan. Alltså ber jag om hjälp.
modren, tyckare

Anja Olergård sa...

Haha, Sofie, du har slagit huvudet på spiken på ett ytterst vältaligt sätt dessutom!

Jag har ett väl beprövat recept på virgin chocolate Tiramisù. Virgin betyder väl ingen alkohol? Den är hur som helst lite försvenskad för den har kngamsavoiardikex i.

Sen planerar jag att testa mig fram till en helsvensk Tiramisù med jordgubbsr och flädersaft istället för kaffe och amarwtto eller vad det ska vara. Kanske bli vit choklad för mesigt men man vill ju ha nåt lite att bita i. Mandel är inte så jordgubbar och fläder. Vad passar med det som är hårt? Kanske bara lite mörk choklad och lite hackad mandel.

Men jag har ju en omsättning på ett par år på såna planer. Jag har fått sånt där tyskt Landkaffe av Miriam som inte alls är kaffe men ger en liknande, lite bitter smak. Det har jag haft i ett år. Jag får inte till slutet. Ja, vi får se.

Anja Olergård sa...

De måste tycka att det inte spelar nån roll. Att stavfel inte gör att nåt är sjbprofesskonal ut. Att svenskar inte bryr sig ?jag känner inga som INTE bryr sig men jag skulle kanske inte umgås med nån som stavar helt slumpmässigt. "Irreconsilable differences".

Humlan sa...

Wow! 😂 Rätt imponerande att få in så många fel på så lite text!!

Humlan 🐝