Årets badbrud

Det var ju kokhett ute idag, 29° klockan 17. Mikaels semester är snart slut och på söndag stänger de handikappbadet på Stora Sköndal för säsongen. Så jag bestämde mig för att trotsa kroppen (jag hade fått feberkänning igår av att duschas, så det var inte ett lätt beslut) och ta tillfället i akt att bada. Har inte gjort det på ett par år för att det var så svårt att få tider under covid men nu är det fritt fram.



Och hjääääääälp vad ljuvligt det var! Jag simmar bara under den där avgränsaren mellan lek och sim så det är inte superjobbigt. Tar trappan ner i vattnet och håller mig i handräckena. Och sen ligger jag bara och flyter. 

Det är nåt närmast religiöst med upplevelsen att sänka ner hela sin kropp i vatten. Jag blir så fantastiskt lycklig. Njuter nåt så ohemult. Och sen har de en lift som de hissar upp mig i och så kommer Mikael med elrullstolen. Idag klädde jag inte ens av mig utan tog bara på mig morgonrocken och väntade i rullstolen medan Mikael bytte om. Så det är väldigt anpassat och det gör all skillnad. Jag kunde knappt gå från baksidan av bilen till passagerarsidan, det är väl när man kommer upp ur vattnet så är man plötsligt så tung. Men det gick bra. Mitt korta hår har inte ens torkat än men det är jätteskönt med en kall skalle i det här vädret.

Det var häftigt också att se Mikael i vattnet. Jag glömmer ju att han är som en säl. Hade inga glasögon på mig och när det kom nån crawlande mot mig så minns jag att jag tänkte att det var en simmare, inte en vanlig människa. Och sen såg jag att det var Mikael. Men han fick sluta crawla, han fick ont i hjärtat. Men lite försiktigt bröstsim gick bra. Och han ser så väldigt vattenvan ut, då ser jag att han har levt i vatten i många år men som jag inte var med om. Det sitter kvar.

Sen är det en sak man får på köpet och det är att se badplatsen och sjön som är bredvid poolen. Brygga och barnfamiljer. Jättemysigt.
Förra gången jag badade där kom jag plötsligt på hur mycket tåbira det finns i den där poolen, och barnkiss antar jag. När jag dök ner i vattnet på leksidan innan jag skulle vinschas upp så kom jag på det igen. En hel sommars lös hud. Men då är man tacksam för klor.

En som Mikael pratade med sa att det aldrig varit så varmt i vattnet som idag. Det tror jag på, men även i början av sommaren är det badkarsvarmt där. Hela poängen med handikappbad.

Jag hade glömt hur mycket jag älskar att bada. Ska skriva upp det överst på listan för nästa sommar. Jag är en ny människa.


P.S. Det är dock riktigt sorgligt att åka precis förbi Sköndals ME-mottagning som var så fantastiskt bra och veta att den är nedlagd. Är väldigt onöjd med den ME-vård jag får av annan vårdgivare.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Yessss, du fick till ett bad! Det gör mig glad!

/Sofie

Anja Olergård sa...

Tack! Delad glädje är dubbel glädje.

Monica sa...

Underbart! Bad är verkligen superfenomenalt skönt!

modren sa...

Wow! Vad övermåttan härligt! Nu har du det att minnas den långa vintern. Vi har inte utebadat på säkert tre år.
modren

Anja Olergård sa...

Verkligen! Men du får aldrig i livet med mig på vinterbadningeller något som är detta likt. Jag badar i Medelhavet, Röda havet, Karibiska havet eller uppvärmd pool. Men det är underbart att göra som man vill. Vägra frysa och så.

Anja Olergård sa...

Inte vi heller. Det måste ha varit före Corona och det blir väl tre år då. Men att ni ens badar? Jag trodde du får ryggskott av allt under 35°?

En långvarig förkylning sa...

Så glad för din skull! 💜

modren sa...

Jag badar bara i pool kring Medelhavet efter sommaren, när vattnet är uppvärmt till bortåt 30.
Och jag har kanske gjort det för sista gången.
Det finns en del saker nu som är sista gången. Det är livets gång.
mamsen, förlåt modren

Anja Olergård sa...

Tack M! 💙

Anja Olergård sa...

Då förstår jag, mamma. Så när ni inte rest pga Corona så har det inte blivit nåt bad. Sorry, ni kan följa med mig till Sköndal om ni vill men det stängde idag så nästa sommar.

Humlan sa...

Det låter underbart härligt! 🥰
Så glad för din skull att du fick njuta av ett riktigt bad! ❤️ Coolt att Mikael är en säl! Jag blir lite imponerad av människor som kan crawla.

Kram Humlan 🐝

Anja Olergård sa...

Ja, han är en säl. Ser superhäftigt ut. Tack för att du blir glad för min skull.