Lagom?

De hade 20 grader i Alice springs igår. Inte så farligt, kan tyckas. Men det är ju vinter!

Vi hade väl också 20° igår. Eller ja, det måste ha varit mer för det var skönt med klänning och sandaler.

Men sen var det 13°. Men det må väl vara hänt, klockan 01:11. Jag har kört fläkten rätt på mig en stund för jag blev supervarm av att ta fram mediciner. Det fanns ingen yta som var hög så jag stod och ömsom böjde mig ner och ömsom pillade med saker i luften. Vill inte spilla ut sömnpillren på golvet och krypa och leta osv. Och en medicin tar jag i olja, det är lite pyssel med att få med det. Jag har i alla fall diskat dosmåttet med flytande tvål.

Men jag tänkte inte på att sprita händerna när vi kom in på rummet, och kom inte på det förrän jag hade varit halvvägs ner i påsen med kinapuffar. 

Såg ett avsnitt med Vera. Älskar henne!

Åt förresten en tagliatelle med svampsås som var utomordentlig. Hade gärna tagit en panna cotta till efterrätt men vem orkar sitta upp i onödan! 

Elrullstolen är annars skillnaden på husbunden och inte. Fast hjääälp vad det har varit jobbigt idag. Har haft feber två gånger, det har nog aldrig hänt. Men tack och lov börjar det lägga sig nu, så jag får en bättre chans att sova. Jag har glömt regnjacka men det ska väl inte regna. Då får vi hitta en klädaffär och gömma oss i. Fatta, jag har inte köpt ett klädesplagg i en affär på så många år att jag inte ens kommer ihåg det. Kanske 5-8 år? Bara Tradera, och ibland några behåar från Ellos, och ibland köper jag nya jeans på H&M. De passar mig bättre så jag behöver bara köpa typ två st, förra gången jag köpte jeans på Ellos hade jag nog 20 att och det är ju ett fruktlöst jobb att ta av och på 20 jeans och bedöma dem som nej, kanske, absolut, men vänta, vad kostade de? Senast jag köpte grejer på Ellos köpte jag även 20 behåar och behöll tre eller fyra. Ganska lite utdelning. En var min favorit men den är så hård att jag inte orkar knäppa den själv. Idag höll jag på att ta den men orkade inte, då reste sig Mikael upp och skulle knäppa den åt mig, men då hade jag redan fått på mig en hemmabehå, dvs en som inte har padding utan där är brösten fria att spreta åt det håll de vill. När jag sitter där i rullstol och är så fet att det inte liknar nåt, med hemmabehå på restaurang, minsta möjliga makeup, inte ens några smycken, rouge och läppstift visserligen, men håret ser sorgligare och sorgligare ju längre dagen går... men det är jag. Jag är inte 90-70-90 längre (jag vet att man ska vara 90-60-90 men jag har alltid haft bred midja) men 125-125-125 med hemmabehå, krum rygg, hjärnan har checkat ut och jag hade gärna lagt mig rätt på golvet. Om jag inte gillar den jag blivit, tough love. Det här är given jag fått. Det är mitt nya jag. Och jag ska älska, acceptera och beundra den jag blir för jag är förvånansvärt trevlig fortfarande. Jag skriker inte och hatar världen. Men när nån sätter in en kortkurs de ska läsa på universitetet så blir jag avundsjuk och ledsen och arg. Men jag tror på en Gud som har lovat att såna som jag, som har gått miste om mycket i livet, barn och karriär och hälsa i mitt fall, kommer att belönas mer än det man fick ge upp. Och det tror jag på. Så jag är inte förtvivlad, det har ändå blivit ett rätt så bra liv av det jag har, fast jag aldrig hade valt det om jag trodde jag hade nåt val.

Mikael har haft körlektklner i sömnen. "Så försöker du köra så långt fram det går" säger han i sömnen. Men i ärlighetens namn pratade han om vinklar också. Fast det kan kanske också vara körlektioner. Men han pratade om en rät vinkel och en rak vinkel. Vet inte vad en rak vinkel är, om det inte är 180° förstås.

När jag åt min pasta pratade vi om hur fruktansvärt det hade varit att åka till Gardasjön. Då hade man ju inte ens kommit ur landet på fem, sex timmar. Det är nog slut med utlandsresor för mig. Tills vetenskapen uppfinner trans... Vad heter det när man blinkar och så är man framme?

4 kommentarer:

Humlan sa...

Vad härligt att ni är på semester! 😊💕 Skönt med lite miljöombyte.
Teleportering kanske? Det är den tekniska utvecklingen jag väntar på, skulle verkligen revolutionera tillvaron för oss ME-sjuka! 😁

Kram Humlan 🐝

modren sa...

Ingen idé att sukta efter utomlands. Bara härligt om man kan komma utanför huset. :-)
modren

Anja Olergård sa...

Ja, teleportering heter det! Får fråga Elon Musk vad han håller på med!

Anja Olergård sa...

Jag suktar efter gardasjön men planerar inte för det. Jag är inte hur knäpp som helst. 😂