Sån fin dag

Mikael var på nåt bilmuseum medan jag sov.

Sen åkte vi till Köpings stadsbibliotek. De hade utförsäljning av böcker för 5:-/styck. Google Maps visade en väg men vägskyltarna en annan. Jag var kartläsare (ett av mina mest förhatliga jobb, för att jag är så dålig på det. Och för att Google Maps inte funkar som jag önskar mig. I flera mil igår det stod det att vi skulle svänga av motorvägen vid Kungsgatan. Det syntes inte vad vägen hade för nummer eller vad det skulle stå att vägen gick mot. Det kom upp på skärmen nästan i realtid.) Men vi kom fram, både igår hit och idag till biblioteket.

På väg dit började det regna. Men vem bryr sig, vi ska till biblioteket! Det var så längesen och jag var uppspelt som en bildåre som ska på bilmuseum.

Tyvärr luktade det inte så mycket bibliotek som jag hade förväntat mig. Men jag har några böcker att snusa på i alla fall.


Jag köpte två romaner, en möjligtvis verklighetsbaserad berättelse om cancer. Den andra minns jag inte, nåt med agenter som hoppar av. Sen en Totte-bok som jag längtar efter att läsa med barnbarn. Visst kan Lotta cykla. En barnbok som var tysk från början, kanske är det någon som är känd där. Det var ont om mellanböcker så förutom de tre blev det inget förrän jag kom till de där Lasse-Majas detektivbyrå nånting. Köpte två böcker som jag ska försöka läsa själv. Om de inte är för barnsliga.

Sen köpte Mikael en bok med andliga sånger. De fyra av Lona Sandell var två helt okända och Tryggare kan ingen vara och Blott en dag. Jag köpte en notbok med lätta pianoarrangemang av Stevie Wonder-låtar. Sen köpte jag en pianobok som jag inte ska spela utan använda sidorna om jag gör kort till nån nån gång.

Fick en DVD för en femma också, kommer inte ihåg vad filmen hette men om ni zoomar bilden så ser ni. Den verkar lovande.

Vilket nöje det var! Att välja ut böckerna och glädjas åt dem. Att sen fota dem på sängen är sen gammalt. Man måste visa allt man köpt.

Sen regnade det så vi blev pricklkga. Bara det är ju ett äventyr för mig.

Och sen blev det middag. Så gott! Först delade vi på en skaldjursceviche (som är ett sydamerikanskt ord för skaldjur i limejuice) med avokado och jordgubbar. Sen valde båda entrecôte med grillade körsbärstomater och krossad potatis. De är inte helkrossade utan bara tryckta på. Små, grillade. Grönpepparsås. Vi orkade inte sitta så länge att det blev efterrätt, annars hade de både panna cotta och chokladtårta.

Men faktiskt har vi ätit efterätt redan. Mikael var på promenad och kom hem med lite grejer från Ica, bland annat två bitar passionsfruktstårta. Jag åt det till frukost tillsammans med en pucko. 😂Men han åt hotellfrukost. Tårtan var jättegod. Har man inte bröd får man äta tårta.

Han köpte ett spel på Ica som vi har spelat ikväll. Det var en frågesport om olika naturfenomen och var de kom ifrån. Sen har vi legat och lyssnat på musik och slösurfat. 

Jag vaknade av att jag fick astma idag också. Tog en Stilnoct till och somnade om. Men kände mig ändå rätt ok jämfört med igår. Satt i Marve på restaurangen och fast den inte är superskön satt jag bättre än i stolarna. Det gjorde också skillnad.

Hade ambitioner att parkera Marve i ett hörn men hörnet var så litet att man fick precisionsparkera och det orkade jag bara inte. Så blev den kombinerad staty/behåhållare. 


Packningen imorgon kommer ju att bli väldigt mycket enklare än den där hemma. Nu är det bara att ösa ner allt i väskan. Vi får se om vi lyckas få stanna på rummet längre eller om det är 12 som gäller. Mikael ska se imorgon på frukosten om städaren kan vänta med vårt rum.

Sängarna är enligt uppgift Hästens-sängar. Hästens har huvudkontor i Köping. Jag sov inte dåligt. Men de känns inte helt nya. Kuddarna var knöliga men inte så Ulla att det störde sömnen. Allt lugnt hittills. Mätt och belåten. Och än så länge har jag inte fått feber heller. Hör har vi redan legat på sängarna och väskorna i förgrunden gör väl inte rummet rättvisa.


Det är verkligen trevligt att vara på semester. Men skönt också att vi inte har en flera timmar lång flygresa hem, om fem dagar! Detta med minisemester i närområdet funkar faktiskt! Att detta inte är ett femstjärniga gotell, tror detta har tre, betyder ju att man kan komma undan med att inte klä om till middagen osv. Vi hade bara ett annat par i restaurangen igår och idag bara en man som drack nåt. Jag restaurangen är större men det var en dörr in till oss så allt vi hörde var våra egna röster och skvalmysiken. Det lät som om de hade hittat en Spellista för gråhåriga. You're in the army now och sånt. Sommaren i city 1990. Det var en bra infam låt.

Nu har M på en spellista med älskade musikallåtar. Riktigt bra underhållning. Vilken underbar semester vi har. Och bilen har AC så jag fruktar inte ens morgondagen. Så särskilt.

P.S. Fast där kom febern. Jaja.


2 kommentarer:

modren sa...

På biblioteket i VH har de alltid två ställ med gratisböcker, både barn- och vuxenböcker.
Där plockar jag. Behöver inte åka till Köping ens.
modren

Anja Olergård sa...

Det var ett tips som hette duga!!!!! Måste dit, blodad tand och sånt.