Det hjälper!

Jag ansökte ju om att få hjälp med solfilm på fönstren för att sänka innertemperatur en, som på sommaren kan bli över 28. För en som inte hanterar värme och kyla bra är det rätt outhärdligt. Speciellt som jag varken kan fly till nån strand eller ens till en solstol i skuggan, eftersom jag inte kan gå upp och gå ut/hemifrån/till ett annat rum utan planering och ibland har jag använt upp mina turer för dagen för att jag druckit mig kissnödig en extra gång eller så.

Det var Mirejlle som tipsade mig om detta hon har gjort det själv hemma hos sig. Inte HON såklart.

Men kommunen avslog. Det gjorde de ju inte rätt i, visste jag, men nu var jag tvungen att hitta bevis på det inlsgtexger och tolkningar och sen skriva ihop det. Det gör sig inte lätt om man säger så. Så jag tror att det gick rätt lång tid, ett år, och när det sen nästan var sommar den andra gången brydde jag mig inte, men blev färdig så att processen skulle hinna gås igenom före nästa sommar, den som är nu. Kommunen var fantastiska. Inte ajra för att jag sagt att de hade fel, och smidiga att ha att göra med. Eftersom det kostar en del pengar har de t o m en rutin för att ge mig pengarna så att jag kan använda dem för att betala firman istället för att ligga ute med pengarna. Jag är så nöjd och tacksam.

Vi har inte haft dem länge, jag gissar en vecka. De kom när Mikael låg på sjukhuset, så Jo, en vecka har vi haft dem. Nu har det varit lite ruggigt väder men även de riktigt varma dagarna var inte så illa som de brukar vara. Jag tror att det har sänkt temperaturen med 2°. Det gör stor skillnad om det är 25 eller 27.

Jag har bara försmäktat lite i sommar och då hade jag inte ens kommit på att öppna fönstren, så det får jag väl ta på mig själv.

Men det vore väl roligt om det inte blev 12° på midsommar utan 22° (gärna inte heller 32°)!

2 kommentarer:

modren sa...

Vi installerade ju markiser för sovrums- och vardagsrumsfönstren förra våren. Eller om det var våren dessförinnan. Drygt 30.000:- så vi hade tvekat länge. Sicken skillnad! Eftersom vi bara har fönster åt söder så har somrarna varit rätt olidliga här. Nu är sommaren lagom sval och härlig. Grattis till solfilmen! Och till att du inte gav dig.
modren

Anja Olergård sa...

Wow, vilken kostnad! Är ju dubbelt glad då, för kostnaden men också att jag fick det som bostadsanpassning för funktionshindrade.