Väcka sig själv

Jag har i en vecka vaknat efter ett par timmars sömn. Måste gå upp och ta mer sömnpiller. Grrrr!

Två gånger har Mikael vaknat före mig och har satt på nåt på mobilen som jag vaknar av, fast han sover med telefonen närmare sig och jag har öronproppar.

Två gånger vaknade jag av astma och 4 tryck med bricanyl hjälpte knappt så jag fick sitta upp i sängen i två timmar och andas försiktigt. Och för en vecka sen bad jag Akka om att få medicin med kortison i, det sa min läkare att jag skulle få om det blev värre, och nu är det värre. Men inget recept. Problemet är att gå upp och ta sömnmedel och märka att 4 tryck bara hjälper hjälpligt och jag måste sitta upp i sängen ända tills sömnpillrena är så svaga att jag inte somnar av dem längre.

Idag vaknade jag av den mycket underliga drömmen att jag var och städade i kyrkan och fick förklara för alla att jag var sjuk och det var därför det gick så långsamt och man inte kunde be mig lämna ett papper till nån på andra sidan en trappa och långt bort. Sen kom jag vilse i Borås och stod och grät i en gatukorsning för att jag inte kände igen mig och inte visste vart jag skulle. Men så lyckades jag komma tillbaka, jag var rött smal och hade underbara marinblå skor med klack. Så när jag var tillbaka i kapellet hörde jag en damgrupp träna en sång som jag inte själv kan men har hört två gånger. I början har den en sån där Maria Bau-uppgång när det känns som om tonerna bara stiger och stiger, och inte nog med att ingens röst spricker så låter det bara vackrare och vackrare. Jag har försökt hitta texten på nätet, men jag har glömt en stavelse i början så Google ger mig inte vad jag vill ha. Den börjar ungefär Herre, öppna mina ögon så att jag kan se allt det goda. Den är så vacker. Och den väckte jag mig med idag. När jag hörde att de var i ett rum gick jag runt hörnet ut i korridoren för att höra bättre men inte synas där jag stod och mimade, lipade och ledde sången (det kan jag aldrig låta bli att göra när det är riktigt bra), men sen ser jag en spegel på väggen där de har sett mig hela tiden. Men jag var så uppfylld av sången, den ringer fortfarande konstant i huvudet en timme senare.

Mamma läste om en adventskonsert i Blå hallen/Stadshuset den 1 dec för 350:-. Det tror jag är "riktig musik" och inte nån dagiskör el!er vi som vill sjunga-kör. Men jag klarar inte en sån grej. Jättejättesynd! Att bo här i landets bredaste kulturutbud och aldrig orka nåt.

Veckan efter är det julkonsert i min kyrka, grannförsamlingen 10 minuter bort. Den ska jag i alla fall gå på. Om det är det sista jag gör. Och så ska jag ta fram keyboardet här hemma och bröla Bereden väg för Herran. Jag är faktiskt stressad inför att dekorera och jag vill bjuda hit barnen osv osv, men trots det är detta den bästa tiden på året.

11 kommentarer:

Monica sa...

Den här gången ska jag krama försiktigt på dig på konserten. Vi kommer att vara där! Förra gången var det ju inte planerat, vi hade bara tur. Jag hoppas det blir lika fint som förra året...

modren sa...

Här ska också brölas Bereden väg!
modren

Anja Olergård sa...

Va, Monnah, jag blir alldeles darrhänt av såna nyheter! Men så spännande att träffas! Jag minns att det kom förbi nån när jag satt i bilen och Mikael plockade ut elrullen, men det gick inte att se vem det var för att det var fel ljus/mörk. Men sen gick personen uppför trappan och då tänkte jag vad likt Klaus det var! Och det var det ju!

Jag är väl rätt säker på att ni har fullbokat, men om ni vill ha middag hos oss är det bara att säga till. Kanske också om ni vill ha lussebullar och pratstund. Men jag vet att ni har familj och vänner och barn och sånt, så jag förväntar mig inget. Men man kan ju alltid hoppas!

Anja Olergård sa...

Men jag har piporgelinställning på keyboarden, det låter faktiskt bröligt på riktigt!

Jag skulle inte ha gett bort Kom och se till Ellen (rättare sagt var det väl hennes not som jag annekterade från hennes lämnade rum när hon flyttade till Italien) utan att göra en kopia. Den saknar jag varje jul och jag klarar bara första raden utantill.

Monica sa...

Vi är där några dagar, så vi får väl se hur du mår och var vi isåfall passar in. Kul, kul iallafall! Idag bad Sara om ledigt och hennes mentor sa "men den 6/12 har vi julbord, så då är det kanske inte läge att ta ledigt". Hon kan ju inte förstå att det är läge att ta ledigt från precis vad som helst om man ska julmysa med kusiner, träffa goda vänner, åka en tur till templet, gå på Lucia i Storkyrkan och njuta av julkonsert i Handen...

AL sa...

Men är det inte ett knasigt gissel detta m julförberedelserna - om jag pace:ar allt proportion till ork så är jag så tidigt ute att det räknas som knasigt. Om jag väntar tills det är socialt accepterat orkar jag inte. Hur man än vänder sig har man rumpan bak.

Anja Olergård sa...

AL, jag har i år äntligen kommit på den gyllene medelvägen! Förra året tyckte jag att vi saknade en vit adventsljusstake men när jag väl kom på det fanns det inga billiga kvar och jag ville inte ha nån dyr så jag beställde ingen. Så i år köpte jag en enkel vit för 59,90:- på Clas Ohlson ihop med silvriga ringar på rea för en tia. Den staken satte jag helt sonika upp i köksfönstret för ett icke ihågkommet antal veckor sen. Men en enda stake gör en inte galen i grannskapets ögon, tänker jag, och nu har man i alla fall haft julefrid sen Halloween.

Fast om man med det menar att nästa år måste allt in från förrådet i oktober för att man ska hinna i lagom takt, det är ju ett problem jag inte har tänkt på.

Brenda greg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
AL sa...

Så långt bak i førberedelserna var jag, att det førsta på jullistan var att stæda førrådet før att komma åt jullådan i tid till advent!

Dilek Kolat sa...

Hej, säsongshälsningar till alla mina vänner där ute, är Alice Lucas, från sverige, efter att ha varit i förhållande med honom i tio år, bröt min man med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka på grund av den kärlek jag har till honom, jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän på nätet och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta Dr.Amiso, den stora stavmästaren som kunde hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än för att pröva det, mailade jag Dr.Amiso, och han sa till mig att det inte fanns något problem att allt kommer att vara okej innan 48 timmar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan 48 timmar, han kastade trollben och överraskande under den andra dagen, det var cirka 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände, att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, vem som helst kan behöva hjälp av Dr.Amiso stavmästaren, hans e-postadress är (herbalisthome01@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande, vill känna igen i världen eller cancerfrågan, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässoärenden, hälso- eller äktenskapsproblem, jobbfrämjande och framgång, vad som helst, ge inte upp, sluta gråta, kontakta Dr.Amiso på herbalisthome01@gmail.com

modren sa...

Undrar om inte jag har ett ex av Kom och se? Måste gå och lägga mig och vila nu (har varit och permanentat mig, pu) så jag orkar inte titta efter bland mina noter, men jag tittar senare.
modren, Kom och se-fan