50 frågor

Hittat hos Monnah:

#1. Vad åt du till frukost? 

Äter aldrig frukost. Äter middag vid halv sju och sen bara kanske en gång till före midnatt. Mycket fasta, men det går bra på dagen innan man gått upp, men allra värst om man äter skogaholmslimpa med ost och gurka och Oboy, då vill man äta resten av natten.

#2. Vilken film såg du senast? 

Den film jag hade velat se men inte sett är Downton Abbey såklart, men jag tar mig inte ens nästgårds till specialbion där jag kan köra in med rullstol. Grr.

#3. Nämn fem saker man kanske inte vet om mig: 

  1. Det finns väl inget som folk inte redan vet om mig? En öppen bok-mentalitet med välfylld blogg lämnar inte många hemligheter.
  2. Folk kan vara puckon i sina åsikter men det går bra att älska dem ändå. Det är lite svårare, går inte av sig själv, men det gör och man är en lite bättre människa om man vidgar sina kärleksfronter på det viset.
  3. Jag är inte riktigt klädd om jag inte har nagellack. Det väger upp för dålig hemmabehå, fett hår, eksem i ansiktet och inget smink. Fingrarna ser jag själv hela tiden och då kan jag känna mig fin fast jag teoretiskt sett ser rätt hemsk ut.
  4. Jag lärde mig själv att läsa, antagligen med hjälp av Fem myror, när jag var fyra. Plötsligt läste jag vad det stod på mammas handlingslista och hon trodde mig inte utan skrev nåt annat och då läste jag det också. Är verkligen en bokstavsmönbiska, inte en akffermönniska. Men det värsta är matte med bokstäver! 
  5. Jag har en hemlighet kvar och som jag inte tänker berätta. Två faktiskt. Bägge rör kroppen och är alldeles för förnedrande för att berätta om.

#4. Vilken film kan du alla replikerna till? 

Ingen. Men närmast är väl Pride and Prejudice.

#5. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men sedan inte gör det?

Jo, verkligen. Jag tål inte telefonsamtal bra och har nog samlat för det. Blir de då inte av när det skulle måste jag samla och vila en gång till, eller ännu värre om personen ringer rätt tid men nästa dag. Då kommer jag ju inte ihåg vad jag skulle säga.

Men om nån kanske ska ringa privat och inte gör det blir jag nästan glad. Det låter hemskt, men telefonsamtal är så krävande. Jag orkar egentligen inte.

#6. Vill du just nu göra några tatueringar? 

Nej, nej och åter nej. Det är så white trash. Ursäkta om jag förnärmar nån, men det är så billigt. Skulle jag dö om jag inte tatuerade mig skulle jag göra en prick under foten.

#7. Sover du med eller utan kläder på dig?

Underkläder.

#8. Vilken parfym använder du? 

Jag har i princip slutat med parfym, först av hänsyn vid vårdbesök, sen för att jag blivit avvand och tycker att det luktar väldigt mycket. Jag har aldrig haft samma parfym två gånger, förutom nu, när jag köpte en Romance av Ralph Lauren på tradera för att i alla fall ha nån.

#9. Hur många landskap har du bott i?

Västra Götaland, Halland, heter detta Sörmland? Och Schweiz och England och vistelser på några veckor i Boston, Utah, Frankfurt och Italien.

#10. Sover du på någon särskild sida? 

Vi byter inte sida här hemma och då har jag Mikael till vänster om mig när vi ligger i sängen. Men på hotell, kryssning osv så är det inte så jättenoga.

#11. Är du en beroendemänniska? 

De som känner mig skulle säga att jag är galen i väskor, skor och stövlar, smycken, kläder. Böcker, soundtrack till Jane Austenfilmer, Jane Austen-filmer. Böcker. Men beroende är jag inte, bara nästan. Jag kan låta bli att köpa fynd på tradera, men 1 gång av 20 trillar jag dit ändå. Men jag är inte beroende av nåt annat, kanske lite socker då.

#12. Vem är den roligaste människan du känner? 

Jag har ingen som helst aning. Pinsamt att jag inte ens kommer ihåg vem som är rolig.

#13. Har du fått fortkörningsböter någon gång? 

Nej, då hade de hellre bötfällt mig för att jag körde utan körkort :-)

#14. Dagens låt?

Ingen. Gårdagens var när en fet kille med långa lockar sjöng the Prayer på en uppsjungning tillsammans med en tjej. Han är så nervös och apart men sjunger gudomligt, och då gillar jag ändå inte opera. Och Du måste finnas. Den slutar aldrig beröra. Bara hon kan sjunga den med sån känslointensitet att det verkar äkta, inte spelat. Efteråt kom en variant med Sanna Nielsen och den var vi tvungna att stoppa faktiskt.

#15. Har du varit med i tidningen? 

Ja, i Allers och Må bra om jag minns rätt. Om ME båda gångerna. Samt i Sveriges alla tidningar i samband med Ulf Adelsohns eriksgata (1982?) (inför valet där han ville möta vanliga människor och mamma skriver vanliga men catchy brev.)

#16. Hur imponerar man på dig? 

Var smart, kvick och snäll. Ha snygga skor. 

#17. Vilken är din favorit-Disneyfilm? 

Jag har väl bara sett typ fyra stycken och då måste jag säga Belle, för hon läser böcker. Beauty and the Beast rättare sagt.

#18. Vem ringde du senast?

Mikael, i onsdags, ser det ut som i telefonen.

#19. Vad skrämde dig om natten som barn? 

Monster under sängen, mörker.

#20. Vilken är din favoritjulsång?

Nästan vilken som helst av de klassiska (inte Mer Jul av Adolphson och Falk alltså!!!) och särskilt Bereden väg, Jul, jul, strålande jul, och Kom och Se. Samt de flesta av John Rutter. Och Luckamorgon på teve ska vara med überduktiga sångare, inte något dagiståg! Inte heller musikskolan i Töreboda, utan riktiga sångare.

#21. Vilken är din bästa egenskap? 

Det är för svårt att säga just nu, jag är lite vilse.

#22. Är du social? 

Småprat? Koka mig levande! Fester, samma sak. Samtal med 2, 4, 6 personer älskar jag och om jag känner dem är jag inte nervös, annars är jag det. 

#23. Favoritland utanför Sverige?

Italien

#24. Vad läser du just nu?

Som Pesten av Hanne Vibeke Holst. Såg henne på Babel och blev helt förälskad i boken och fick den i julklapp. Hela januari läste jag, halva boken, sen har jag inte haft tid över. Inte konstigt när man lägger energi på sånt här! Men det kräver en del för att läsa. Men jag tror jag ska fortsätta med boken men inte tro att jag måste komma ihåg allting utan bara känna läslust och glädjas i nuet.

#25. Hur mycket kontanter har du på dig just nu?

En femhundring.

#26. Favoritskådespelare 

Colin Firth/Mr Darcy är nog den ende skådis som har en egen anslagstavla på min Pinterest.

#27. Isglass eller mjukglass? 

Typ solero med isglass utanpå och sen glass inuti.

#28. Vad är det första du gör på ett hotellrum?

Kollar utsikten, badrummet, sängen. Packar upp. Jag älskar att packa upp i hotellrum, ställa allt som det ska vara, förhoppningsvis ha nog många galgar osv.

#29. Från vem är ditt senast mottagna SMS? 

Bokningsbekräftelse på Botoxbehandling.

#30. Vad skulle du vilja lära dig? 

Skulle vilja gå om universitetet, kanske några andra ämnen. Köra bil. Dyka. Sjunga vacker och inte bara bra. Laga mer mat, sy bättre?

#31. Vad var ditt senaste inköp?

En kökshandduk på tradera som jag bestämde mig för att inte bjuda på när jag såg att den hade svart botten, inte blå som vår likadana löpare, och att deras frakt var rätt dyr så det blev 60-70 spänn för en kökshandduk. Så jag fattar inte hur jag kunde bjuda på den fast jag bestämde mig för att inte göra det. Sömnpiller säkert, jag kommer inte ihåg det heller. Det är bäst att den är bra!

#32. Till vem sa du ”Jag Älskar Dig” senast?

Jag sa det till Jonte innan han åkte till Asien och jag vet inte om jag har sagt det till Mikael sen dess. Jag säger det inte varje dag till honom, det får inte gå inflation i det eller fungera som en avslutningsfras innan man lägger på luren.

#33. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln i morse?

Wow, jag måste ha glömt att borsta tänderna igår kväll.

#34. Vad väljer du, godis eller chips? 

Godis! Fast gärna sourcream & onion chips med Holiday-dip och gurk- och morotsstavar. Men bara chips som snacks gillar jag inte så mycket. Hellre då ostbågar eller micropopcorn med smör..

#35. Din absolut sämsta egenskap? 

Jag har svårt att bedöma mig på det planet också. Jag tror Mikael skulle säga kommunicerar dåligt, men inte som i är svår att förstå när hon pratar, utan kommer inte på att hon ska kommunicera vissa saker. Men jag är ju van att prata hål i folks öron, samtidigt som jag levde ensam i många år och aldrig behövde berätta nåt för nåns skull utan bara om jag själv hade lust.

#36. Vad är ditt favoritdjur?

Delfiner. Men om det avser husdjur så hund! Vill egentligen gärna ha en hund, men bara hälften. Den får inte krafsa och väcka mig, inte sova i sängen, inte behöva promenader, inte kosta pengar. En sån hund hittar man på bottenvåningen på Hamley's i London...

#37. Hur lång är du? 

176,5 cm.

#38. Vilken är din ögonfärg? 

Brun

#39. Om du skulle ändra någonting hos dig själv, vad ändrar du?

Vikten! Allt annat har jag ju teoretiskt en chans att ändra på själv. Jag behöver inte väga 57 igen, men vi säger väl 69 kg då. Knappt 40 kg ner. Men jag har gått ner nästan lika mycket själv redan. Det är jag stolt över, men det är fortfarande det där med mediciner som ställer till det.

#40. Vad värdesätter du hos dina vänner?

Samma som imponerar på mig, intelligens, kvickhet, snällhet. Och snygga skor, verkligen!

#41. Vilket av plaggen i din garderob är din favorit?

Min favoritklänning som jag köpte med Rebecka i London, som dels blev så ofantligt för stor att jag gav bort den, men fick tillbaka den när vederbörande gått ner i vikt, men nu behöver jag gå ner typ 20 kg för att få på mig den. När vi hade 30-årsfirande för Thomas hade jag på mig den och kände mig som tidernas fotomodell. Då hade jag precis gått ner 16 kg. Och precis efter det provade jag Saroten och gick upp 9 kg. Alltså.

#42. Vad får dig att gråta? 

Bra, äkta, berörande musik. Jag tror jag är sån där högsensitiv person och att musik talar till mig på nåt mer sätt än den talar till vanliga människor. Jag kan känna mig som om jag inte klarar att stanna i kroppen, jag måste liksom fly upp i himlen för musikkänslorna blir så starka att jag inte vet vad jag ska göra med mig själv. Och därför lyssnar jag sällan på musik, är det skvalmusik från radion så orkar jag inte ljudet, är det bra musik är det som att springa maraton för jag blir så berörd.

#43. Nämn tre saker som får dig att le? 

Bebisar!!!!!!!! När Mikael kommer hem med nåt, blommor, smörgåstårta eller så. Komplimanger. Jag strävar efter att alltid verkligen tro på människors komplimanger, varför skulle de ljuga?

#44. Om du fick tre önskningar, vad skulle det vara? 

Bli rik (och köpa en lägenhet med fotlister, stuckatur, serveringsgång och hög i tak. Och möbler och gardiner som passar) (och köpa en understated BMW när Mikael har hjälpt mig ta körkort) 

Gå riktig skrivarutbildning och bli utgiven författare, också gärna populär, fast jag ännu inte ens har bestämt mig för att inte skriva under pseudonym. 

Att alla i min familj och Mikaels barn bodde i vårt område.

#45. Vilka är dina favoritserier på tv? 

Kollar inte på nåt speciellt just nu, men mina senaste tre favoriter visar vilken min favoritgenre är: The night manager, Line of Duty och The Body Guard (tror jag den hette). Gillar också Broadchurch, Shetland, Vera. Och gärna också norska och danska krim. Och Downton Abbey!!!!!!!!!!!

#46. Vad har du på dig just nu? 

Har lagt mig nu men hade svarta jeans, båtringad, trekvartsärmad vitsvartrandig topp med fleecefilt. Måste ha långärmat på vintern. Borde inte ha min värdelösa hemmabehå men jag orkar inte sånt som sitter hårt och sticker en i fläsket.

#47. Vilken superkraft skulle du välja – att kunna flyga eller att vara osynlig? 

Jag skulle älska att kunna frysa. Om man fick ha ordentligt på sig däruppe. Osynlig vet jag inte vad jag skulle med det till. Jag har inga jag måste tjuvlyssna på. Det skulle vara några stensäkra aktier som vi kunde tjäna fem miljoner på till lägenheten med stuckatur. Fast jag vet inte om fem räcker, så kanske 10 då.

#48. Vilket är ditt favoritgodis? 

Gott och blandat. En röd, en grön, en svart söt. Upprepas. De salta brukar Ellen få och Ellenns barndomsvän åt alltid upp de gula och orangea. Jag frågar bara en sak. Har de verkligen kollat att folk gillar de gula bäst? Det är ALLTID flest gula i och färst gröna alt svarta söt.

#49. Vad är din största fobi? 

Tyvärr getingar. Och efter i somras så gillar jag inte att ha decimeterlånga gräshoppor inne i lägenheten heller.

#50. Vilken resa drömmer du om just nu?

Hotel Dolcestate nära Cefalú på Sicilien. Alltså, den maten! Fast de har stängt nu. Då skulle jag hemskt gärna åka till Kap Verde!

Och detta baseras på att jag kan flyga i överljudsfart, för en flygresa på 6h låter inte så görbar när jag knappt tar mig till Huddinge.

8 kommentarer:

modren sa...

Hanne Vibeke Holst?! Jag läste en av hennes böcker en gång och tyckte det var det mest värdelösa jag nånsin läst.
Det är den enda punkt jag kommer ihåg så här efteråt. :-)
modren

modren sa...

Kanske är det gula färgmedlet i Gott och blandat billigare än de andra?
Fy för de gula, fram för de röda/gröna/svarta. Rödgrön röra alltså, hmm.
Men är det verkligen det godaste godis du vet? Då tycker vi inte samma.
Om jag får varva 70%-ig choklad med finsk kvalitetslakrits (söt) så är jag lycklig.
I morgon är vi åtta till middag, storätare. Sten Stures fiskpudding och till efterrätt hemgjord (på halvfabrikat) prinsesstårta.
Om det blir nåt över får ni det … Men jag garanterar inget …
Bereden väg säger jag bara. Längtar mer till advent än till jul.
modren

Monica sa...

Det var så roligt att läsa det här! Jag kan tyvärr inte kommentera då jag läser på mobilen, så jag har inte kunnat säga något förrän nu. Jag önskar att du hade kunnat vara med på konserten igår. Min körkamrat sa att han uppfylldes av något som i det närmaste kunde liknas vid skräck och förfäran, så mycket intensitet. Själv tyckte jag det var helt fantastiskt. Vi satt precis bakom organisten som invigde det nya mobila orgelverket. De förprogrammerade alla inställningar, så vår dirigent satt bredvid honom på pallen och tryckte lite med fötterna samtidigt som han med mobilen klarade det fyra personer förut har behövt med registreringen. Poulencs orgelkonsert... Faurés Requiem är sorgligt, men hoppfullt och ljust. Hoppas att du kan tänka dig känslan. Kram!

Anja Olergård sa...

Jag vet inte varför du inte kan kommentera från mobilen, så kan vi ju inte ha det. Jag tog bort den där jag är inte en robot-grejen, inte vet jag om felet ligger i den. Men annars vet jag inte vad jag ska göra. Alla får ju kommentera, det kan jag inte ändra till mer än det, och man behöver inte logga in, man kollas också bara om inlägget är gammalt (för då är det spam). Hoppas du kan kommentera nu när det ör viktiga saker som måste avklarad. Jag uppskattar verkligen dina novemberbetraktelser!

AL sa...

Var tvungen att läsa detta i omgångar, hade inte tid till alt i en sittning, så kanske jag räknas som spam såhär långt i efterhand.

Läste iallafall allt bara så du vet. Missförstod flygning och frysning så läste det till och med tre gånger för att få det med mig.

Anja Olergård sa...

Men nu är ju robot-grejen där i alla fall! Ja, längre än så räcker inte mina bloggtekniska förmågor, Monnah.

AL, jag har längre gräns än så för spam! Och jag minns inte vad det med flygning var, och jag tror inte jag själv ens orkar läsa igenom alla frågorna igen. Är jag spam då :-)

Brenda greg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Dilek Kolat sa...

Hej, säsongshälsningar till alla mina vänner där ute, är Alice Lucas, från sverige, efter att ha varit i förhållande med honom i tio år, bröt min man med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka på grund av den kärlek jag har till honom, jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän på nätet och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta Dr.Amiso, den stora stavmästaren som kunde hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än för att pröva det, mailade jag Dr.Amiso, och han sa till mig att det inte fanns något problem att allt kommer att vara okej innan 48 timmar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan 48 timmar, han kastade trollben och överraskande under den andra dagen, det var cirka 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände, att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, vem som helst kan behöva hjälp av Dr.Amiso stavmästaren, hans e-postadress är (herbalisthome01@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande, vill känna igen i världen eller cancerfrågan, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässoärenden, hälso- eller äktenskapsproblem, jobbfrämjande och framgång, vad som helst, ge inte upp, sluta gråta, kontakta Dr.Amiso på herbalisthome01@gmail.com