Vilken kul fontän!

Inte kanske lika värt om omväg som Fontana di Trevi i Rom, men ändå. Skulle gärna ha en sån i trädgården.

Skulle ännu hellre ha en pool. Bara 2x4m, minst 1 m djup. Hur stor är största värnplikten? Om det bara går med 1x2x1 så duger det också. Då får jag flyta med armarna intill kroppen. Då skulle jag kunna ligga där och flyta i solskenet på sommaren, eller sjunka till botten och svalka mig de övervarma dagarna. Och tänk om vi kunde hitta en elektrisk rabatterade som jag skulle kunna svinga som en lie, så Mikael slapp klippa gräset. Jaja, när jag blir frisk finns det många saker jag skulle vilja göra. T o m plantera i pälskrage. Och då avskyr jag jord under naglarna. Men allt som behövs för att lösa det problemet är söta nyhetshändelse. Imorgon funderar jag på att rensa ogräs i vår tisdag att. Vår granne planterade den hos oss medan detta fortfarande var ett gissningsvis och sen skötte han den. Sen har en annan granne, Krister, tagit hand om den när Bosse dog, men nu har den grannen också flyttat hem för gott. Så vi får nog börja läsa på lite om skötsel av rosbuskar. (Ha! Stavningskontrollen ville ha risnudlar istället. Ha!)

Om det handlar om trädgård, är det meningen att man ska ta bort mossan mellan plattorna varje år? Med nåt verktyg? Eller ska man salta så mossan dör? Jag tror att vi måste hämta en stabil men lättviktspall som jag kan sitta på och gräva mellan plattorna, eller i rosenrabatten. Jag vet inte hur man ska beskära rosorna heller och det måste vi väl också lära oss. Det här är inte vår rosenrabatt men man kan ju alltid låtsas.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Fontänen var inte hälften så kul som din (avsaknad av) stavningskontroll! Jag skulle bra gärna vilja se dig plantera i pälskrage, bwahaha!!!
(Och det roligaste av allt är att du i slutet av inlägget kommenterar den galna stavningskontrollen på ett ord, men resten slinker igenom utan problem)
Ändra inget, det är helt perfekt så ��
/e

Anja Olergård sa...

Otroligt att så mycket slinker igenom. Ja, men jag är väl inte så helt med alla gånger. Kul att kunna roa i alla fall. Jag har ju velat vara court jester sen jag hörde den glosan första gången. <3

En långvarig förkylning sa...

Så underbar fontän! Tycker det är så intressant hur vi med trötta hjärnor på nåt sätt lär oss förstå av sammanhanget, om några år kanske ord byter betydelse pga autocorrect😅 Jag kommer antagligen säga pälskrage i fortsättningen och tro att det heter så!

Anja Olergård sa...

Igår sa jag Det var ju inte snällt när jag menade Det var ju snällt! Jag börjar mer och mer prata som autocorrect också, inte bara skriva. Tror bestämt det var en bra ide att kalla det pälskrage för gott :-)