Barnnamn

Om man vill ha gamla, hederliga namn åt sina barn kan de heta Edvin och Alma.

Och om man får en rödhårig katt kan den heta Cipolla rossa, som betyder rödlök på italienska.

Eller inte.

6 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Nästan så man vill börja äta rödlök. För att det har ett så vackert namn.
modren, gillar numera namnet Est(h)er. Och jag tycker faktiskt att Estelle är supersnyggt. Good choice. Filippa, kanske? Nja, inte riktigt i samma klass.
Tänk att jag fick sitta och hålla gossen i famnen i fredags, tills famnen fick kramp. Det är ett mysterium hur man kan bli så förtrollad av en beba.

Anja Olergård sa...

Fick du hålla bebben!!! Ja, vi måste åka dit nån gång. Men jag orkar ju aldrig nåt. Får planera att göra det oavsett om jag orkar eller inte, för snart är han ju stor!

Monnah sa...

Det där med namn... Otroligt subjektivt! Som lärare är det omöjligt att inte värdera namn efter elever man har haft. Ingen har hetat Cipolla Rossa, så jag står med tappad haka och vet inte om jag ska gilla eller inte... ;)

Anja Olergård sa...

Cipolla Rossa var väl närmare ett djurnamn än ett barnnamn. Bara Cipolla tycker jag annars låter farligt likt nån känd porrstjärna. Dessutom odlade de massor av rödlök i området vi var i i Italien, och den var så smakrik men mild att vi fortfarande ibland längtande pratar om den. Jag har glömt vad området hette, men det var nere i foten i alla fall. De odlade det t o m på gården bredvid hotellet. Fast vilken hemodlad grönsak smakar inte bättre i Italien? Lika dum fråga som om Italien har den bästa glassen...

Monnah sa...

Gelaaaaaato. Suck.

Anja Olergård sa...

Ja, suck! Men du hänger väl med mig till Italien nån gång :-) Jag ska ha mitt friskparty där. I Italien eller på Liseberg. (Bägge har glass, fast bara de ena gelato...)