Så var det sommar

Första dagen på sommaren (ha!) kom det i alla fall ett sommartecken hos oss, en stor, fet geting flög nämligen in genom balkongdörren som bara var öppen nån decimeter. Sen flög han omkring, snabbare och snabbare i takt med att han blev räddare för att han inte hittade ut igen. Gissar jag. Och jag var på helspänn, minst sagt, tills jag gömde mig i sovrummet med stängd dörr och Mikael föste ut den och stängde balkongdörren. Jag insåg att jag mår riktigt dåligt av min rädsla för getingar. Rädslan är dessutom ologisk och barnslig. Men jag kan inte göra nåt åt den. Det tar för mycket energi att tvinga mina känslor att vara lugna när jag har en geting omkring mig. Så jag väljer att inte försöka besegra rädslan utan bara acceptera den, gömma mig i sovrummet, och låta Mikael rädda mig. Det är planen för sommaren.

Förra sommaren fick vi nog bara in 3-4 st på hela sommaren. Så då torde jag ha 3 getingfria veckor framför mig? Statistiskt sett alltså.

Vi har också en sån där el-racket som jag kan kolla batterierna på. Men jag vet inte om jag vågar använda den. Blir de ordentligt zappade eller bara sura och krigiska? Ska dubbelkolla flugsmällan också, den har gjort nytta ett par gånger också. Jag slår så hårt så sten spricker, för att vara på den säkra sidan.

Jag vill dock att ni ska vara tacksamma för att jag inte sätter in nån käck getingbild här, som illustration. Jag har nämligen de senaste veckorna sett alldeles för många läskiga saker i mina flöden, som fästingar och spindlar och så. Inte kul.

Men glad sommar då. I sovrummet har vi 24.5 men fortfarande vintertäcken. Just nu behövs de dessutom, mina tår är som isbitar.

Nu kommer jag ihåg att jag inte gillar midsommar för att jag alltid fryser så dant. Men inne i vår lägenhet kan det nog bli över 30 grader. Vi borde skaffa myggnät för dörrarna, så man kan öppna utan att få in getingar. Det vore nåt för en fin sommar, det! Hej på er!

2 kommentarer:

Sara sa...

Om varje geting som kommer in hos er är där i 10 minuter innan den dör/flyger ut så tycker jag att det är att inte riktigt utnyttja statistiken till din fördel om du låter hela veckan bli getingvecka. Att ha närmare 50% getingtid kan ju skrämma den tappraste!
I själva verket handlar det om 10veckor=70dagar=1750h. En sammanlagd timmes getingbesök blir grovt avrundat en halv promille av tiden. Inte mycket att fundera över eller oroa sig för.
(Med brasklappen att jag har fått dyskalkyli av ME:n)

Nilla sa...

Förra året hade vi sjukt mycket getingar här ute i skogen så vi köpte sådana där när man fäster runt dörröppningen med kardborreband och det fungerade kanonbra.