Min konstiga längtan

Jag har ju alltid haft en liten dragning åt OCD som jag romantiskt har odlat när det passar. Nu får jag tyvärr lägga denna och alla alla längtor på hyllan på grund av denna väldigt oromantiska sjukdom.

Men inget hindrar mig från att avslöja vilka två saker jag verkligen drömmer om att göra här hemma: ordna böckerna i bokhyllorna efter färg, samt sortera kryddburkarna i alfabetisk ordning.

(Mina strumpor står givetvis upp i färgordning.)

5 kommentarer:

Sara sa...

OCD har ju en ton av ordning och reda och det vore ju fint att ha, haken är bara att man ju inte upplever den kontroll man eftersträvar. Det skulle kallas ordningsångestsyndrom istället!
Men färgsorterade böcker är annars så fantastiskt olitterärt så jag måste heja på, fast med en förtjust rysning!

Anja Olergård sa...

Färgsorterade böcker inför lägenhwtsförsäljning en gång och blev frälst. Så rofyllt och vackert att vila ögonen på. Och jag läser ju inte mina böcker ändå, så då kan de väl vara fina att titta på...

Sara sa...

Varför leva som om man vore bibliotekarie liksom? Jag har ju också ändå bara skrytböcker nuförtiden.

Monnah sa...

Jag gillar också färgsorterat, men jag gillar ännu bättre teman. I vår bokhylla hittar man därför romaner, hobbies, historia och diverse andra grupperingar...

Helena sa...

Hahaha! Jag lever alltså med en man som har OCD. Hahaha.
Vi har färgsorterade böcker, och det är inte min förtjänst om man säger så. Fick jag bestämma skulle vi ha dem i teman jag med. Åtminstone så att de böcker som är i samma serie skulle stå på samma ställe. Nu får man leta efter de andra delarna om de har olika färg.

Och kryddorna, ja de är i bokstavsordning i sin låda. Fast där kan jag nog vara mest skyldig...