Stor skillnad på prepositioner

Om man vet vad en preposition är är man kanske smartare än en femteklassare. Prepositioner brukar vara bland det svåraste att få pejl på på utrikiska, eftersom de inte alltid har logisk överensstämmelse.

Såg följande kloka grej. Och tänkte på vad annorlunda det blir om man byter ut prepositionerna.

Att vara tacksam I sina omständigheter, FÖR sina omständigheter, TROTS sina omständigheter osv. Tanken att man kan hitta glädje varje dag, oavsett omständigheterna, och att tacksamhet lite är som självbevarelsedrift, det är kloka synvinklar.

Alltså: Idag är jag tacksam för middagen som Mikael lagade, för allt han berättade om från sin dag, förhoppningarna inför morgondagens grävning, att jag är mindre snuvig. Och återigen att jag har rensat i garderoben och att jag har gått ner i vikt.

När jag skrev tacksamhetsdagbok hade jag mycket trevligt med alla saker jag skrivit upp och kunde gå tillbaka till. Orkar inte just nu, men det är en väldigt bra idé, för tre bra saker med varje dag borde vara ett medvetet levnadssätt. En gång var en av mina tre saker att den enorma finnen på ryggen inte satt i ansiktet. Det går att hitta tacksamhet i allt.

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag är tacksam för prepositioner så att jag kan jaga upp mig över felaktigt använda objektsformer och därmed sålla agnarna från vetet. Det kanske inte var en vidare snäll tacksamhet, men håll med om att personer som inte lärt sig skillnad på de och dem får man kanske vara lite extra snäll mot och trösta. Sådär lite von oben.

Så jag rapar upp ett gäng saker som jag är mer tacksam för:
Jag är tacksam för att få ligga och mysa med dottern som inte kan sova.
Jag är tacksam för att det finns de som har tålamod med mina långsamma tankeprocesser. Min make till exempel.
Att jag har hittat det magiska superfantastiska gelnagellacket och det höll allt vad reklamen lovade och lite till.

Rob & Ellen sa...

1. Jag är helt med Sara. Även von oben.

2. Anja, det är en massa felstavningari inlägget ovan! Det står propositioner istället för prepositioner på en massa ställen. Säkert telefonens autokorrigering, men ändå.

Anja Olergård sa...

Ojdå, ja, det var telefonen. Tur att du är pålitlig korr-e!