Dagens hjältar

http://www.expressen.se/nyheter/uttrakat-tonarsgang-raddade-bortford-baby/

En 16 timmar gammal bebis kidnappades från ett sjukhus i Kanada. Några ungdomar hade inget att göra på kvällen och bestämde sig för att åka runt och leta efter röda bilar, eftersom polisen misstänkte att kvinnan/kidnapparen kört en röd Toyota Yaris. Sen hade också en bild av en misstänkt från sjukhusets kameraövervakning spritts som en löpeld på facebook, och en av ungdomarna kände igen kvinnan och hade bott i samma hus. De åkte dit, fann en röd Toyota, ringde polisen, som hittade bebisen. Föräldrarna fick tillbaka henne efter tre timmar, helvetiskt långa säkert, men mycket kortare tid än om ungdomarna inte engagerat sig och om ingen delat på facebook.

Sånt här blir jag så glad av. Medan det bränns bilar på andra håll, gör dessa ungdomar något kreativt av sin sysslolöshet. Så häftig historia.

Precis vad jag behövde idag.

2 kommentarer:

Klarins sa...

Hurra hurra!
Vad glad man blir.
Älskar sagor - påhittade eller verkliga - med lyckliga slut.
modren

AL/Scandinavian Christmas sa...

Lyckligt slut, så glad man blir! Och så fint att det var ungdomar som löste det, den erfarenheten måste ju inspirera både dem och deras vænner att använda sin tid till konstruktivt istället før destruktivt.