Bra idé

Jag älskar att läsa. Men jag har fått riktiga problem med hjärnan de senaste åren och tar mig faktiskt inte igenom en bok. Sorgligt. Saknar det verkligen.

Men så fick jag världens bästa idé härom dagen. Jag ska låna mina barndomsfavoriter och läsa om! Agaton Sax, Mästerdetektiven Blomqvist och Ture Sventon står först på listan. Om jag klarar det blir det kanske lite Maria Gripe eller Christine Nöstlinger. Momo eller kampen om tiden läste jag aldrig, förutom de första 20 sidorna tre gånger på tyska, så den är jag också sugen på. Och Le petit Nicholas kan jag klara på engelska om nu inte det går på franska (vilket det inte gör). Vad har vi mer? Astrid Lindgren, givetvis, allting; haha, kanske en Kitty-bok om jag hittar nån, de lär ju inte finnas på biblioteket som väl är. Vad kul jag ska ha det, när jag tänker efter. Om jag orkar.

Är på typ sidan 128 på Dan Browns Inferno och den är avsevärt sämre än de andra. Men jag har en plikt mot den goda litteraturen att läsa den och räkna alla eerie och sen skriva ett svavelosande inlägg om hur värdelös den var.

8 kommentarer:

Anna Linda sa...

Va? Ingen Anne på Grönkulla?

Anja Olergård sa...

Jo, självklart!! Räknar med att det är mycket mer jag har glömt...

Sara sa...

Vi kan göra en lista över favoriter att läsa om! Eftersom jag inte heller kan läsa nya böcker (har klarat en ny nyligen i och för sig, men det var Isabel Allende, och hon är ju rätt lättviktig, har väl ett lixvärde på sådär 20, typ)
Det jag läst om av barnfavvosar är:
Lilla huset på prärien och Anne på Grönkulla, sen har jag läst om alla mina Austen (men bara de på svenska),Leif GW Persson, alla mina Anders Fogelström, lite deckare som inte var värda att läsa ens första gången, och förstås fanstastiska Charlotte Löwenskiöld ...
Nu har jag satt tänderna (eller ögonen då) i Kristin Lavransdotter som jag säkert har läst fem gånger förr, minst, men upptäcker att jag tycker att riddar Erlend är en fjant och att hon är rätt odräglig som person - tänk vad man kan ändra uppfattning om folk!

Vi kanske verkligen måste sparka liv i den gamla FB-gruppen "stödgrupp för litterärt förolämpade", för det är verkligen otroligt kul att ondgöra sig över mediokra författare. Eller starta en bokklubb för överhajpad litteratur. Brist på självkritik är nästan det roligaste jag vet -hos andra alltså ...

ps -glöm inte att läsa Loranga!

Anja Olergård sa...

Loranga! Givetvis, och LHPP och charlotte löwenskiöld. På Goodreads kan man skriva listor med To read, men jag är inte säker på att de har Loranga där. Inte bara finlitteratur, å nej, men de har väl inte varenda obskyr bok på svenska. Man kanske bara kan skriva titlarna utan att länka titeln till boken, om nu boken inte finns.

Så många saker man ska göra, så lite tid. Och nu har sömnpillrena gått ur kroppen och jag vet inte om jag ska ligga och slumra tills naprapatbesöket vid halv två. Tänk om man hade nån som tog hand om en, som matade in alla erfarenheter i en databas och räknade ut det mest troliga och förmånliga. Inlagd, på vilohem, med vandrande bibliotek, och nån som ger en mat man inte får migrän eller gallsten av. Igår vaknade jag migränfri men så kom det när jag hade ätit. Säkert pga kolhydraterna. Å, ett sånt vilohem/sjukhus ska jag starta när jag blir frisk. Men om jag får Rituximab får väl alla andra det också? Tänk om det behovet inte längre fanns. Hjälp vad jag pläderar. Speedad och snurrtrött? You don't say...

Sara sa...

Om behovet av vilohem försvinner får du väl helt enkelt öppna ett för dem som har lust att vila ändå. Anmäler mig genast. Bara jag inte MÅSTE vila hela tiden utan får fika lite och göra kul saker som att läsa och babbla emellanåt. Och få massage eller fotbad eller ett glas champagne. Eller alltihop.

Anja Olergård sa...

Tänk om vilohemmet också kunde ligga på en lagom varm strand med illvit sand och sköna solstolar med parasoll. Och käcka restauranger bredvid. Mmm, välkomna!

Sara sa...

Okej då, bara vattnet är turkost också.

Anja Olergård sa...

Jäpp, och badkarsvarmt. Och inga fiskar i, ingen tång, inget läskigt.