Spännande dag

Min syster kom hem från Sydafrika imorse och vi körde henne till tåget sen på eftermiddagen för att jag skulle få träffa henne lite. Det var så trevligt!

Och sen när vi gick mot bilen efter att hon hade åkt frågade Mikael om det var nånstans jag ville åka nu när vi ändå var i stan. Jag minns att jag hade läst nånstans att Myrorna i Ropsten är bra, och dit åkte vi alltså. Han är snäll!

Men Myrorna är nog egentligen inte rätta stället om man verkligen vill fynda. Priserna är inte jätteimponerande. Då är vår Lions bättre. Men deras knappa öppettider passar inte med mina sovtider så det blir aldrig att jag åker dit. Aldrig å aldrig, en gång om året är för sällan!

Jag hittade i alla fall en görsnygg kavaj på Myrorna. Svartvit, som jag älskar, med fin skärning och fina, genomtänkta detaljer, välskräddad är nog rätta ordet. I min storlek! Men den kostade 325:- och jag var för snål. Ifall jag möjligtvis hade användning för en fin kavaj, men jag ligger ju inte i soffan i kavaj. Kanske skulle köpt de där velourbyxorna istället... Nej, det skulle jag inte.

Köpte en modetidning från 2012 för 2:-. Tänkte att det nog inte är så antikt i modevärlden att man inte kan ha glädje av den. Och Umberto Ecos I rosens namn för 20:-. Det hör liksom till att man ska läsa den. Eventuellt har vi den redan hemma, men jag fick i alla fall shoppa nu. 20:- i glömskeböter går väl an.

Men jag skulle gilla att ha en egen affär där jag sålde de verkligt bra andrahandskläderna. Jag såg nån kavaj i strl 36 som det nästan svindlade för ögonen, så vacker var den. Sånt skulle jag ha i min affär. Tror dock inte det är nån jättebra idé rent ekonomiskt, förutom hälsan. Second hand-affären i Vh centrum har nämligen slagit igen, rapporterar mamma. Och ändå hade de så mycket kläder nyligen att de inte tog emot mer just då. Och ändå bar det sig (tydligen?) inte. Folk kanske bara lämnade in, men köpte inte. Jag har ju fortfarande ett hörn här i vardagsrummet med grejer jag ska sälja. Eller ge bort.

Men det är en annan historia.

4 kommentarer:

Sara.P sa...

Vilken är "er Lions". Jag älskar att handla second hand, men håller med om att det är alldeles, alldeles för dyrt i Stockholm. Vilket min man dock är evigt tacksam för...

Monnah sa...

Härligt att du fick träffa E!!

Second Hand i Orem/Provo är hopplöst. För många "fattiga" studenter och barnfamiljer. Tacka vet jag Palo Alto! Jag kan fortfarande njuta av fynd jag gjorde både då vi bodde där och då vi har varit på besök efteråt.

Anja Olergård sa...

"Vår" Lions är den i Vh centrum, i södra änden. De har en hemsida med öppettider etc. Du kan googla på Lions Västerhaninge. (Jag är så kass på att copy/paste med telefonen.)

Anja Olergård sa...

Fynd är ett sånt vackert ord, Monnah!