Får man tala om pengar? I just did :)

En Dave Ramsey svarar på läsarfrågor om ekonomi i utskicken jag får från LDS Living. Han är så klok. Dagens fråga är irrelevant men i svaret nämnde han tre områden inom ekonomi som man bör undervisa sina barn om: spending, saving and giving.

Tyckte det var görbra. Och så smart att ta upp giving, det har jag aldrig tänkt på så medvetet.

Läste också en artikel i Der Spiegel om Maria Gjerpe, den norska ME-patienten tillika läkaren som fått Rituximab och blivit symptomfri. Eftersom den tredje läkemedelsstudien inte fick pengar av staten har hon bestämt sig för att samla in pengarna själv. Och att hon är symptomfri istället för sängliggande är en tidsfråga. Hon har fått sin sista injektion och eftersom det behövs en spruta var 3:e till 6:e månad, tror jag det var, så kommer hon att bli sjuk igen. Hon använder sin friska tid till att samla pengar. Så hon inte ska förpassas till sängen resten av sitt liv, särskilt nu när hon har känt på att vara normal igen. Och så att alla andra med ME ska få samma tillfälle till ett friskt liv. (Brasklapp; det fungerar "bara" på 66% och det vill man också undersöka varför.)

Men vad var det jag skulle komma till? Jo, i den tyska artikeln stod det att bidragen som kommit in har varit mellan 2:- och 100 000:-.

Om det är nån som vill bidra, kan ni gå in på ME and You:s hemsida, här, och så hittar ni PayPal-kontot längst ner. Till exempel.

Inga kommentarer: