Glad

Små saker gör mig glad. Små saker är stora saker för mig! Som när nån gillar en kommentar jag skrivit på fejan. Eller när en sak jag skrev i en undersökning om ME citerades på en sajt.

Alla har behov av att känna sig uppskattade, duktiga, behövda, värdefulla. Jag brukar vara bra på att ge mig själv komplimanger om inte nån annan har sagt det uppenbara. Men det är makalöst trevligt att känna att i samspelet med andra så dömdes man inte ut, blev inte vald sist, utan fick en klapp på axeln.

Och förresten har jag jättelent hår. Man blir liksom glad i handen när man klappar det. Bara så ni vet.

Min syster har makalöst lena händer.

En del har lena ögon eller lena ord.

Nåns granne har ett lent hjärta.

Att glädjas och att glädja är himmelsnektar.

4 kommentarer:

Sara sa...

Bebisar dör om de inte blir bekräftade och mötta. Eller blir som de stackars rumänska barnhemsbarnen. Kallas FTT, failure to thrive på psykologspråket. Är förstås inte exklusivt för bebisar, så om man lägger en människa i isoleringssoffa så blir de sociala medierna ovärderliga.
Det ger mig världens kickar att få ha dig o de andra här på bloggarna och på FB just för att ni är så kloka och empatiska och får mig att bli en bättre människa, och känslan av att vara en av de kloka och empatiska är förstås en sporre att växa också. Och så ser man att alla ens förmågor har inte försvunnit i ME-dimman, man får vara kompetent en stund och det är inte det minst viktiga. Så även om det ibland tangerar klubben för inbördes beundran så finns det en grund som faktiskt ÄR beundransvärd. Och pepp kan man knappt få för mycket av i vårt läge. Klapp på axeln!

Kram!

Anja Olergård sa...

Är du säker på att vi inte är tvillingar som blev skilda åt vid födseln?

Du säger det som finns inne i min hjärna bättre än jag själv. Klapp för DEN på axeln!

Kram

Anja Olergård sa...

Är du säker på att vi inte är tvillingar som blev skilda åt vid födseln?

Du säger det som finns inne i min hjärna bättre än jag själv. Klapp för DEN på axeln!

Kram

Sara sa...

Jag är helt säker på att vi är tvillingar, bortsett från att du är typ dubbelt så lång som jag! ;-)

Haha, ordet jag ska skriva för att bevisa att jag inte är en robot är sense ... vad säger du om den slumpen! Det andra ordet är dock inte sensibility.