Ta fast tjuven med skräpet!

Har läst ett par sidor i veckans Mitt i Haninge. Jag har två viktiga repliker som jag på ett sätt hoppas att jag slipper använda, men vid behov, verrrrrkligen hoppas vi gör.

Det ena är från en insändare. "Din hund bajsar ute, ska jag bajsa på ditt barn"-debatten tröttar mig mest. Folk med och utan hund ska skärpa sig lite. Inget ska slängas i naturen utan i papperskorgar. Sverige var ett rent land, tyckte jag när jag flyttade till Schweiz nån gång på 1900-talet. Jag vill inte att vi svenskar ska ha blivit sluskar.

Så ser du nån som släpper en glasspinne, ett dumlepapper eller en pris snus, ta snabbt upp den, knacka vederbörande på axeln och säg förvånat Du tappade visst ditt skräp.

Det andra helt makabra är en kvinna i en kassakö och som lämnar sin plats och går till lösgodiset, tar en näve, och smaskar nöjt i kassakön. Man borde ropa Ta fast tjuven! Det är inte nån okänd rik Icaägare man stjäl från, det är oss andra, hederliga kunder. Stöld är aldrig ok, men inte tänker jag tyst se på när nån stjäl FRÅN MIG. Eller när nån låter ungarna leka med kopiatorn i kyrkan, då stjäl du papper, toner och slitage på en dyr apparat som inte inhandlats som leksak till förskolebarn. Sunt förnuft, redbarhet, och lite låg i ryggen -- och riv i rösten: Ta fast tjuven!

Inga kommentarer: