Måste ha drömt

Jag har ju tidigare påstått att Downton Abbey skulle börja med sin fjärde säsong i svensk TV imorgon, eller idag söndag är det egentligen. Eller om jag påstod att det var den 17:e. Allt detta är i alla fall fel och jag måste ha drömt.

Däremot börjar säsong 1 i TV8 och går på söndagar kl 20.00.

Men jag lyckas inte hitta någon som helst information om säsong 4 och när den ska sändas i Sverige. Måste ha hört nån reklam på TV8 och trott att det gällde den senaste säsongen.

wikipedia står det att "ITV har bekräftat att en fjärde säsong bestående av åtta avsnitt samt ett julavsnitt kommer att visas 2013". På Downtons hemsida på itv står det att "Filming of eight new episodes for autumn 2013 plus an extended special episode for Christmas 2013 begins at Highclere Castle and Ealing Studios in February next year, continuing the story of the Crawley family and their servants in the early 1920s.". Och på imdb står det september och oktober 2013 på de 8 avsnitten. Så vad jag fått detta ifrån att fjärde säsongen börjar nu vet jag inte. Totalfel!

Och att jag är tredjen i kön på säsong 3, och att julavsnittet inte har kommit ut än på dvd, det gör plötsligt ingenting alls. Och jag som har beställt bägge på amazon, för att hinna titta ifatt i tid. Ja, alltså, jag är helt yr.

Nu har ni det skriftligt.

Och här kan ni printa ut i 2 exemplar, laminera och skära isär. Sen kan ni lära era småbarn att se skillnad på människor genom att spela Downton Memory. Jag kanske måste göra det själv. Och säga varje persons namn också. Vissa blandar jag fortfarande ihop, namnmässigt såväl som utseendemässigt.

 Källa. Inte den riktiga källan, men länken dit är trasig.
P.S. Jag drömmer om en grej. Ifall man höll tal, typ i riksdagen eller så, eller pratade med en journalist, jag tror det viktiga är att man ska prata i en mikrofon och ha en relativt stor publik, så drömmer jag om att först göra ett jättebra jobb och vara seriös och smart och så kvick som situationen tillåter. Och så precis när man är klar, vända sig som man man ska gå, men omärkligt -- som Omar i Ture Sventon -- vända sig tillbaka och gravallvarligt säga rakt i mikrofonen:

Free Bates!

Inga kommentarer: