Allt och inget

Kunde inte få i mig ens en liten portion plättar idag före tandläkaren. Satt spänd som en fiolsträng i bilen dit, men efteråt var jag som gele, när luften hade gått ur mig.

Men det gick jättebra. Bara ett av fotona satte igång kräkreflexerna men att hulka sig i femton sekunder (även om det känns långt just då) dör man inte av. Och den spruckna tanden ska enkelt lagas nästa vecka. Pratar lite sluddrigt och jag blir på gott humör av mig själv för att det låter kul.

I bilen berättade Mikael för övrigt så många roliga saker som Neo sagt i helgen och det var bästa medicinen att skratta när man är rädd!

Dessutom är min tandläkare inte stockholmare och det var liksom lugnande att höra honom prata som vettigt folk.

Sen fick jag tips av Vannas mamma på en jätteduktig sjukgymnast som är kunnig på neurologiska besvär. Ska nog gå dit med min nacke.

Och så hade Mikael köpt godis. Det är faktiskt som droger. Blir febrig i ansiktet efter några bitar, och så mår man illa, vill inte ha mer, gör nåt annat i fem minuter, då har äcklet övergått i sug och så äter man mer, mår illa osv. Det är ju rent sjukligt! Stärker mig mer och mer i mitt beslut att börja äta vettigare kost.

Och vad var det mer?

Igår natt upptäckte jag att det hade varit Brottet på TV så jag skulle titta på det. Men i introt var det flera scener jag inte kände igen, och till slut insåg jag att jag varken sett avsnitt 3 eller 4. Så det blev två på raken och det var underbart! Så härligt att titta på nåt man vill och gillar, och så smidigt att datorn står fix å färdig på soffbordet.

Apropå TV så förlorade jag Downton-boxen med 2 pund. Övervägde ett ögonblick om jag skulle köpa den från Amazon, men jag tror inte det. Man måste säkert inte se tre säsonger för att ha glädje av den fjärde, och om den fjärde inte lockar mig för att jag inte hänger med, so be it. Jag har som sagt att göra ändå. Fast så går det tre minuter, och så blir jag ändå sugen på att köpa den.

Köpte i alla fall nyss en middag via Groupon på malaysisk restaurang. Valfri tvårätters för två personer för 249:-. Det ska bli spännande och gott!

Och så hörde jag nyss ett förfärligt ord -- självmordsnät. Det är nät på taket så folk inte ska kunna ta livet av sig. Förståeligt om än sorgligt om det sitter över en populär bro, men ovanpå en fabrik??? Usch, jag får lite ont i magen. Och undrar om nån som tillverkat min nya tandborste i Asien har velat ta livet av sig.

2 kommentarer:

Sara.P sa...

Låna Downton på bibblan! Så värt det.
-Sara Petersson

Anja Olergård sa...

Sara, du är ett geni!!!!!! Pinsamt att jag som är biblioteksälskare inte kom på tanken själv. Tusen tack!!