Kron-hen

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har inatt, båda två och tillsammans och lika mycket, fött ett barn, men hovet kan inte säga om det är en pojke eller flicka, eftersom de inte vill begränsa barnets möjligheter i framtiden och inte stänga in barnet i ett fack som bara är påhittat av samhället.

Av samma skäl meddelas inte heller barnets längd eller vikt. Det är fult att reta tjocka barn. Fast vi säger inte om barnet är tjockt. Men om det vore tjockt, så vore det fel att reta det för det. Så babyn kan lika gärna vara smal. Och längden säger vi inte heller något om. Att korta människor ofta får mindervärdeskomplex är något hovet kommer att arbeta aktivt emot, och därför väljer vi att inte säga hur lång kron-hen är.

Namnet kommer att meddelas imorgon. Troligen blir det fullständiga namnet Alice Oscar Ingrid Bertil Bernadotte. Fast efternamnet ska eventuellt utelämnas, eftersom man inte vill att barnet ska låsas fast vid stereotyper som att fransmän luktar vitlök och alltid har basker. Och att utlänningar inte är som vi svenskar.

Men förutom det så välkomnar vi den nya kron-hen hem till Haga slott. Nej förlåt, de bor såklart inte i ett slott. Det är en vanlig lägenhet som alla andra. Inredningen kommer från Ikea, med några blocketfynd och ett par arvegods. Det är varmt och personligt inrett. Och barnbidraget kommer den 20:e.

Grattis!

Inga kommentarer: