Idag stör jag mig på...

... att jag på allvar börjar få lite problem med att veta hur gammal jag är. 41 eller 42 är helt oklart. Måste börja fundera på årtal, födelseår. Tuuuuuuuuuur att jag är född -70, för det är lätt att räkna med.

... det var nåt mer men det har jag glömt. Kanske skulle klaga på mitt dåliga minne, men nu visar det ju sig vara till nytta, om jag inte minns vad som irriterar mig :)

Däremot är det lite jobbigt när jag är väldigt trött att huvudet blir så trött också. Mikael sa en helt vanlig mening igår och jag förstod den inte. Sen förklarade han bit för bit, och han hade själv svårt att förstå vad det var jag inte fattade. Jag också. Det var helt normala ord och inte ens nåt vetenskapligt. Har sovit lite dåligt på sistone (tillbaka i det där att jag har supersvårt att somna före 05-tiden) så jag är väl bara lite ... som en småbarnsmamma. Degig på fler ställen än i midjan.

Men det var nåt mer. Jo, jag var ju sur på att jag inte orkar läsa, så jag tog fram en pocket av Åsa Nilsonne, som jag köpte för fem spänn på Myrorna på Söder efter ett neurologbesök en gång (snälla Mikael som tar mig på utflykter!). Har aldrig läst Åsa Nilsonnes deckare förr. Läste cirka 50 sidor första kvällen, för att jag skulle komma in i boken och inte glömma av vilka den handlade om. Det funkade sådär. Kvällen efter skulle jag glatt börja läsa vid bokmärket, men det gick inte. Juri? Har aldrig hört talas om. Matilda, varför har hon svart? Fick läsa bakåt i cirka 10 sidor. Hade kunnat svära på att jag hade stoppat bokmärket fel, på sidor där jag faktiskt aldrig läst. Men så är det. Nu fortsatte jag lite igår och nu minns jag faktiskt vem Juri är. Typ. Men det är lite irriterande att man måste läsa en bok två gånger för att minnas huvudpersonerna. Det kanske var det jag skulle skriva förut som jag stör mig på?

Men å andra sidan är jag rätt glad att jag över huvud taget har kunnat läsa en bok. Älskar böcker!

Och just det, Monnah, jag vill inte vara otacksam, men jag orkar typ inte gå på bio. Och inte orkade jag säga det heller, för jag läste inlägget i sängen med bara telefonen. För jobbigt att sitta där med millimeterstora bokstäver och trycka in en kommentar. Men jag lovordar idén. Snällt, generöst, roligt.

Och nu ska jag äta frukost och klä på mig. Ska på utflykt till Apoteket och posten. Med kometen. Spännande!! Har aldrig varit i centrum eller borta på lilla Ica med kometen förut. Man åker visst under pendeltågsspåren. Skynda mig! Det börjar redan bli mörkt!

Lev väl, alla ljuvliga!

1 kommentar:

Monnah sa...

Fint att veta att du vill, tråkigt att du inte orkar. Nu är det några andra som blev glada, så det löste sig ändå. :) Kul att höra att dina utflykter med Kometen går bra!